Centres docents d’educació especial concertats

Cada mes, les logopedes deixem de cobrar un complement de 57,70€ (2020) que ens pertoca.

A CCOO engeguem una campanya de conscienciació sindical i reclamació legal per a l’assoliment de la plena homologació del personal logopeda dels centres d’educació especial concertats respecte als nostres companys i companyes dels centres públics.

En què ens basem a CCOO per a formular aquesta reclamació al Departament d’educació?

En un principi sindical bàsic, Igual treball, igual salari, i en l’empara legal aconseguida a força de lluites:

1) Acords d’analogia.

En virtut dels successius acords d’analogia retributiva, signats pels sindicats, les patronals i el Departament d’educació, s’ha de garantir al 100% l’analogia de les remuneracions del personal docent dels centres d’educació especial concertats (logopedes incloses) amb les retribucions que perceben els funcionaris dels cossos equivalents, en concepte de sou base, complement de destinació, complement específic i millora addicional. El conveni (art. 7) ratifica la plena vigència d’aquests acords.

2) Complement específic per a les logopedes dels centres públics.

El 2005, CCOO signa en solitari (cap altre sindicat ho fa) un acord en el marc de la Mesa sectorial de Personal Docent no universitari que incorpora nous complements específics per al personal docent de l’educació ordinària i l’educació especial que no siguin tutors ni tinguin cap altre càrrec, incloent-hi les i els logopedes.

3) Llei d’educació de Catalunya.

La llei 12/2009 de 10 de juliol d’educació (disposició transitòria segona) preveu la plena homologació dels i les treballadores dels centres concertats, tant d’educació especial com ordinària, a nivell retributiu (havia d’estar tancada el 10 de juliol del 2012) i de condicions de treball (amb termini de 10 de juliol del 2017).

4) Demora en el compliment de la Llei d’Educació de Catalunya. L’ACORD GOV/122/2017.

La plena analogia retributiva dels i les treballadores dels centres concertats, que s’havia de completar el 2012, es va endarrerir a causa d’aquella estafa anomenada crisi i les conseqüents retallades pressupostàries. Finalment, el 2017, el Govern de la Generalitat va aprovar completar-la amb l’ACORD GOV/122/2017, però s’hi produeix un oblit que des de CCOO portem temps denunciant: si bé a l’escola ordinària l’acord deixa clar que cobraran aquest complement retributiu tots els mestres, siguin tutors o especialistes (de fet, tots l’han començat a cobrar amb efectes retroactius de gener del 2020), a l’educació especial només hi consten els tutors, omissió que en cap cas pot servir per a vulnerar l’analogia i que és per CCOO del tot inacceptable.

Conclusió

Les i els logopedes dels centres concertats d’educació especial tenim tot el dret a cobrar i amb efectes retroactius aquest complement específic de la mateixa manera que ho està fent la resta de tutors i especialistes de l’educació especial i de l’ordinària concertades. Cal acabar amb la doble discriminació que avui patim les persones logopedes: una, respecte als nostres homòlegs dels centres públics; i una altra, respecte als tutors i als altres especialistes en pagament delegat que sí ho estan cobrant.

Si vols presentar reclamació davant del Departament d’educació per a cobrar aquest complement, posa’t en contacte amb el o la permanent de CCOO de la teva zona, truca’ns al 93 481 28 42 o escriu-nos a [email protected]

Logopedes: igual treball, igual salari.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.