Protecció de la veu en temps de Covid-19

Professorat, cantants, locutors i locutores, professionals teleoperadors, treballadors i treballadores del comerç i les vendes o qualsevol altra persona que tingui la veu com a eina de treball i mitjà principal per a l’execució de la seva feina són els col·lectius amb més risc de patir patologies vocals.

Les mesures de protecció front la COVID-19 en l’àmbit laboral poden augmentar el risc de patir danys a la salut, si no es consideren a les avaluacions de riscos ni s’implanten mesures que minimitzin l’exposició. En aquest sentit, l’ús continuat de la mascareta pot generar trastorns vocals en aquelles persones treballadores que fan un ús continuat i habitual de la veu en la seva feina.

A l’espera de tornar a una normalitat on no sigui necessari l’ús de mascareta, cal no baixar la guàrdia, continuar utilitzant la mascareta i mantenir actives als espais de treball totes aquelles mesures que indiquin les autoritats sanitàries per a evitar contagis (ventilació dels espais, higiene, distància de seguretat, etc.), però sense que es puguin provocar danys a la salut com a conseqüència de la seva implementació.

Des de CCOO de Catalunya, elaborem la infografia “Protecció de la veu en temps de Covid-19” per a informar els nostres delegats i delegades de prevenció i els col·lectius de treballadors i treballadores on la veu és la seva principal eina de treball, respecte els possibles riscos de l’ús de la mascareta i la seva prevenció, perquè tinguin criteris i la informació necessària per poder participar en la implementació i la millora de la gestió de la prevenció.

[pdf-embedder url=”https://educaccio.wpsysadmin.dev/wp-content/uploads/2021/11/infografia-proteccio-veu-covid-19.pdf”]

 

Amb el suport de:

Logotip del Departament d'Empresa i Treball. A la feina cap risc