NO AL TANCAMENT DEL COL·LEGI BOIX DE BADALONA. EXIGIM QUE S’ACTIVI EL PROCEDIMENT PER A LA SEVA INTEGRACIÓ A LA XARXA PÚBLICA.

Cal garantir el dret a l’educació de l’alumnat afectat i preservar tots els llocs de treball. És imprescindible aturar la desaparició de places escolars que agreujarà el dèficit que ja existeix al barri de Bufalà de Badalona.

Denunciem públicament la situació d’abandonament a la qual es veuen abocades alumnes, famílies, treballadors i treballadores a partir del tancament sobtat i unilateral per part de la titularitat tot i que el Departament d’Educació no ha acceptat aquest tancament.

Aquest tancament deixa uns 300 alumnes sense escola, agreujant el problema de dèficit de places escolars al barri de Bufalà. L’alumnat haurà de ser distribuït en altres centres de la ciutat el curs vinent, això suposarà escolaritzar alumnat en centres que es trobaran lluny dels seus domicilis amb les conseqüents despeses i dificultats per les famílies. A més a més, una trentena de professionals de l’educació (docents, PAS, personal del lleure i personal de neteja) perdran el seu lloc de treball.

Per tot això, des de la Federació d’Educació de CCOO demanem a la titularitat del centre educatiu Boix i al Departament d’Educació que facin urgentment els passos necessaris per a l’activació del procediment per la integració del centre a la xarxa pública mitjançant el Decret llei 10/2019, de 28 de maig, amb la implicació de l’Ajuntament de Badalona. 

Aquesta integració està totalment justificada per les necessitats d’escolarització de la zona educativa i especialment per a l’etapa d’ESO, on hem vist clarament la manca de places públiques a tota Catalunya. Demanem a la titularitat que sol·liciti la incorporació a la xarxa de titularitat de la Generalitat.

A la vegada continuem exigint al Departament d’Educació la modificació del Decret-Llei 10/2019 perquè la interlocució amb la representació sindical i amb els sindicats representatius sigui obligatòria.

Per concloure: 

  • Manifestem l’absolut rebuig al cessament d’activitat i el que comporta el tancament unilateral del centre.
  • Exigim garantir el dret a l’educació de l’alumnat escolaritzat i els llocs de treball de les persones afectades i, per això, és necessària la continuïtat del centre educatiu.
  • Demanem el compromís de l’Administració educativa per solucionar el problema en la línia que el Decret Llei 10/2019 preveu. Exigim que la titularitat actuï amb la responsabilitat necessària per a la continuïtat del centre.
  • Instem l’Ajuntament a cercar solucions per mantenir l’oferta educativa de qualitat que la ciutat requereix.

#ElBoixNoEsTanca

#BadalonaSempreAmbLEducació