Cicle de debats: +Educació en temps de pandèmia_

Des de la federació d’educació de CCOO hem organitzat un Cicle de Debats per reflexionar sobre l’educació en temps de pandèmia.

Volem debatre sobre diferents aspectes que ens preocupen com: la coeducació a les aules, la bretxa digital, l’esbiaix de gènere a l’FP, el valor educatiu del 0-3, el lleure educatiu com un dret confinat i l’abandonament escolar prematur.

Durant el que resta d’aquest curs tots els tercers dimecres de cada mes de 18 h a 19:30 h escoltarem i conversarem amb diferents persones de la Comunitat Educativa per treure conclusions i aportar solucions a les conseqüències que aquesta crisi sanitària ha portat al món educatiu.

Formulari d’inscripció

Pròxim debat:

L’Abandonament escolar prematur. Factors de risc i mesures d’intervenció.

Amb Sílvia Carrasco i Mariano Hernando Sanvicente. Dimecres, 2 de juny 18h.

Formulari d’inscripció

Sílvia Carrasco Pons

La Dra. Silvia Carrasco és professora titular d’antropologia en la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1992.

És experta en migracions, minories, educació i desigualtats. Especialitzada en recerca comparativa sobre trajectòries i experiències escolars i condicions d’integració social de nens/as i joves d’origen immigrant i gitano, i en l’anàlisi i assessorament en polítiques públiques vinculades a aquests àmbits. Fundadora del grup de recerca EMIGRA que s’integra actualment en el Centre d’Estudis sobre Migracions de la mateixa universitat.

En l’actualitat, treballa sobre abandó escolar prematur i risc d’exclusió social dels fills i filles de la immigració del canvi de segle que s’estan fent adults, i sobre els drets educatius i socials de menors immigrants i refugiats a la regió MENAT (Orient medio, nord d’Àfrica i Turquia) i a la UE amb ACT.NOW-*DESC, Erasmus+ i Save The Children. Forma part del Consell Assessor de l’Associació Europa Sense Murs.

 

 

Mariano Hernando Sanvicente

Educador social i piscopedagog.
Treballa d’educador social a Ciutat meridiana des de l’any 89.
Ha fet de coordinador de la UEC, de coordinador d’inserció i ara la direcció.

Instruccions per connectar-se:

Sense possibilitat d’interacció: en el nostre canal de YouTube.

Amb interacció i possibilitat de realitzar preguntes, mitjançant a l’apliació ZOOM a l’enllaç: https://ccoo-cat.zoom.us/j/99129342344

ATENCIÓ ACCÉS AMB L’APLICACIÓ ZOOM

(Enviarem enllaç a les persones inscrites )

Si no teniu l’aplicació ZOOM instal·lada, també es pot veure des del navegador. Aquí teniu un tutorial de com fer-ho.

Vídeo del debat telemàtic del 19 de maig

El lleure educatiu, un dret confinat

Amb la participació de: Miquel Àngel Essomba, Teresa Guillaumes, Joan Carles Burriel i Daniel Osiàs.

Miquel Àngel Essomba i Gelabert (Barcelona, 1971) és professor agregat del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.  Fou portaveu de SOS Racisme fins a 2003, i entre els anys 2008 i 2012 va ser director del Centre UNESCO de Catalunya – Unescocat, director de formació en educació intercultural del Consell d’Europa i consultor expert en diversitat i educació de l’OCDE, la Unesco i la Comissió Europea. En 2015 fou nomenat comissionat d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

 

Nascut a Barcelona 8/9/77 Diplomat en Magisteri i format en Lideratge i Innovació Social per ESADE, actualment treballa com a director a la Fundació Marianao, entitat santboiana que desenvolupa la seva acció social i comunitària al barri de Marianao. Al llarg de més de vint anys a l’organització, ha estat coordinador i impulsor dels programes de participació social, cap de l’àrea de Comunitat Educadora on ha liderat els projectes d’infància i famílies, èxit educatiu i acció comunitària, i director tècnic des de l’any 2015 fins a l’any 2020 en el que assumeix la Direcció General de l’entitat. Actualment també dirigeix la línia de consultoria social especialitzada en acció comunitària i participació juvenil dins la pròpia organització.

 

 

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Accordion_Widget”][/siteorigin_widget]