CCOO instem als ajuntaments i partits polítics a prendre mesures de seguretat als centres educatius

El Departament NO està adoptant  les mesures necessàries perquè els llocs de treball siguin segurs i saludables i qui en pateix directament les conseqüències  és  el personal  treballador que està dia a dia a les aules.

CCOO des de l’inici hem realitzat diverses mobilitzacions i concentracions, recollida d’informació sobre mancances d’EPI’s, denúncies a IT i també hem traslladat la problemàtica de la seguretat als centres educatius, concretament la relacionada amb la manca de ventilació adequada als centres educatius als Ajuntaments d’arreu de Catalunya.

Concretament CCOO hem presentat mocions als ajuntaments següents:

Baix Llobregat Tots els municipis (30)
Barcelona Comarques St Adrià del Besòs, Sta Coloma i Badalona
Catalunya Central Igualada, Vilanova del Camí, Piera, Masquefa, Capellades, Calaf, Òdena, Sta. Margarida de Montbui, Jorba, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia, Solsona, Bagà, Berga, Gironella, Puig Reig, Vic i Manresa, Torelló i Taradell.

Consells Comarcals: Anoia, Berguedà i Osona

Girona St. Feliu de Guíxols, Ripoll,Puigcerdà, Olot, Lloret de Mar, La Bisbal de l’Empordà, Figueres, Girona.
Lleida Lleida, Sort, La Seu d’Urgell, El Pont de Suert, Sort, Solsona, Balaguer, Mollerussa, Les Borges Blanques, Cervera, Tàrrega.
Maresme – Vallès Oriental Maresme: Argentona, Dosrius, Palafolls, Arenys de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Calella, Tordera, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Pol de Mar, Alella, Cabrera, Montgat, Òrrius, Teià i Tiana, El Masnou, Palafolls, Mataró, Pineda, Malgrat i Premià de Mar

Vallès Oriental: Montmeló, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes, Caldes de Montbui, Bigues i Riells, Cardedeu, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, L’Ametlla,  Vic, Parets, Montornès, Granollers, Mollet, La Roca, La Garriga i Sant Celoni, Canovelles, Lliça d’Amunt, Lliçà de Vall, Cànoves i Samalús, Santa Eulàlia de Ronçana, Aiguafreda, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Gualba, Figaró-Montmany,

Vilalba-Sasserra, La Llagosta i Martorelles, Vilanova del Vallès.

Osona: Torelló i Taradell

Vallès Occidental Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Terrassa.

Mocions acceptades i aprovades:

  • Consell Comarcal del Berguedà – Moció aprovada per unanimitat
  • Ajuntament de Berga- Moció aprovada per unanimitat.
  • Ajuntament de Bagà (Berguedà) – Moció aprovada per 6 PSC, 1 Abstenció (ERC) I 4 vots en contra (ERC)
  • Ajuntament de Gironella (Berguedà) – Moció aprovada per unanimitat
  • Ajuntament de Vielha- Moció aprovada per unanimitat.
  • Margarida de Montbui- Moció aprovada amb 1 abstenció (ERC)
  • Igualada- Moció aprovada per unanimitat
  • Consell Comarcal de l’Anoia- Moció aprovada per unanimitat.
  • Consell Comarcal Alt Penedes
  • Ajuntament de St. Adrià del Besòs- Moció aprovada per unanimitat.
  • Aprovada als Ajuntaments de Igualada, Odena, Santa Margarida de Montbui, Vilafranca, Santa Coloma de Cervelló, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Llorens d’Hortons, Sant Joan Despí, Sant Esteve Sesrovires, Pallejà, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicens dels Horts, Santa Margarida i els Monjos, Martorell, La Granada.
  • Asumida com moció institucional a l’Ajuntament de Mataró
  • Aprovada al Ple Municipal de l’Ajuntament de Dosrius.
  • Aprovada per unanimitat al Ple de l’Ajuntament de Girona

Cal una reflexió sobre la manca d’acolliment per part d’alguns partits polítics que ha tingut la moció presentada per CCOO Educació que consisteix a exigir la implementació de la ventilació mecànica als centres educatius.

  • Facilitar l’ocupació d’espais alternatius quan sigui necessari i promoure la realització d’activitats a l’exterior, quan les condicions climatològiques ho permetin.
  • Reclamar la dotació d’EPIs respiratoris suficients per al conjunt de treballadors i treballadores dels centres educatius
  • Requerir l’augment del pressupost de neteja i desinfecció.

CCOO considerem que la problemàtica de la ventilació als centres educatius i, en conseqüència, la seguretat per les treballadores i l’alumnat dels centres educatius és prou greu i rellevant perquè els ajuntaments dels quals totes en formem part la traslladin al Ple Municipal per valorar les propostes realitzades.