Reunió de negociació del conveni del 8 de juliol

Dijous 8 de juliol vam tenir l’última reunió de negociació col·lectiva amb les patronals del sector. L’objectiu era desbloquejar el conveni col·lectiu, després que la part sindical, a instància de CCOO, demanés mediació al Tribunal Laboral de Catalunya.

A l’espera d’una resposta des del mes de març a les nostres reivindicacions i propostes per avançar en el conveni col·lectiu, la Patronal estava emplaçada a fer una valoració de com havia anat el curs escolar postconfinament i argumentar la seva contraproposta.

Després d’un llarg preàmbul, on la Patronal insisteix de forma ritual en la seva bona voluntat i interès en mantenir el diàleg i la negociació, ens trobem amb una proposta totalment fora de lloc i absolutament allunyada de la proposta sindical.

Emparant-se en l’incert escenari econòmic actual (al 2018, l’excusa era l’estancament del preu del menjador), proposen una congelació salarial que es sumi a la dels anys 2018, 2020, 2021 i arribi fins a més de la meitat del 2022. A més, pretenen que acceptem un empitjorament dels complements salarials en cas de malaltia comuna, i un canvi de classificació professional. Tot això, sense ni molestar-se a acompanyar les seves propostes de cap mesura que li suposi una despesa econòmica.

La part sindical ja vam manifestar que a priori, i com se’ns havia traslladat, ens semblaven absolutament inacceptables. Denunciem l’actitud negociadora de la Patronal com a agressiva, i l’entenem com una provocació que CCOO sabrem entomar per defensar unes condicions laborals dignes al sector del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya.

 

El nostre sector inclou un ampli ventall d’activitats que aglutina moltíssims treballadors i treballadores de diversos àmbits. Tot i que ha estat un any complex, amb tancaments d’activitats per motius sanitaris, la majoria d’aquestes activitats s’han mantingut gràcies a la professionalitat dels seus treballadors i treballadores, que han assumit una sobrecàrrega de feina justament per poder fer front a un escenari tant complex.

Els arguments de la Patronal, sobre les incerteses de com evolucionarà l’activitat econòmica aquest estiu, els considerem una excusa, ja que des de la mateixa pàgina del Departament de Joventut ens indiquen que les dades de participació en aquestes activitats estan molt properes a dades precovid (2019). A més, a dia d’avui els cribratges entre usuaris i treballadores i treballadors d’activitats de Lleure a l’estiu donen una baixa incidència amb una afectació d’un 0,08%.

No acceptem pretextos, i com a treballadors/es del sector no hem de ser nosaltres qui paguem les conseqüències d’una mala gestió empresarial. No podem compartir aquesta lògica de privatitzar els beneficis en les èpoques bones i traslladar el pes de la recuperació a les treballadores quan s’esdevé una crisi.

Com a CCOO, us seguirem informant de les actuacions que portem a terme i us animem a participar en les mobilitzacions i a organitzar-nos per aconseguir un bon Conveni Col·lectiu.

#LLeureEnLluita    #LluitaAmbCCOO

[pdf-embedder url=”https://educaccio.wpsysadmin.dev/wp-content/uploads/2021/07/lleure-15-juliol.pdf” title=”lleure 15 juliol”]