Vacunació del personal dels centres educatius amb Astrazeneca



CCOO hem sol·licitat als Departaments d’Educació i de Salut, a través de la comissió paritària de prevenció de riscos laborals que es faci avís i seguiment a totes les persones dels centres educatius vacunades, amb vacunes procedents del lot ABV5300. Aquest lot  va ser retirat preventivament el divendres passat pel Departament de Salut, en espera de l’informe definitiu de l’Agència Europea del Medicament. Així com d’algun altre lot,  el ABV2856, que pugui ser susceptible de provocar efectes adversos, com ara trombes.

Les persones que ja heu estat vacunades podeu comprovar amb quin lot i altres dades a través de “La meva Salut” https://lamevasalut.gencat.cat/web/cps/welcome   anant a  vacunes/justificant vacunal. 

També és molt recomanable revisar la Guia tècnica AstraZeneca , on es detallen els efectes secundaris previstos i la seva durada i les preguntes i respostes del Canal Salut. Consulteu al centre de salut, si patiu qualsevol efecte que se n’allunyi.

Ahir, dilluns dia 15 de març, el Departament va anunciar la suspensió  preventiva de la vacunació amb AstraZeneca. Les persones que teníeu cita aquests dies, heu d’haver rebut l’avís de cancel·lació. CCOO sol·licitarem a la reunió de la comissió paritària d’aquest dijous tota la informació al respecte.

Les CCOO no volem que ningú faci negoci amb la pandèmia, per això ens hem sumat a la iniciativa europea per a la supressió de les patents i la igualtat d’accés a les vacunes. Tu també pots fer-ho aquí  https://noprofitonpandemic.eu/es/ .