CCOO Educació s’oposa al pla de selecció del personal substitut

Concentració contra el pla de selecció del personal substitut: 22 juny 17 h davant Dept. Educació

Rebuig als criteris subjectius i arbitraris

Avui el Departament d'Educació ha publicat la RESOLUCIÓ EDU/1852/2021, d'11 de juny, per la qual s'estableixen els criteris per a la utilització del procediment de selecció de candidats per part de les direccions dels centres, el procediment telemàtic per a la comunicació de llocs vacants o substitucions i la selecció de personal interí docent, i el barem de valoració dels mèrits.

La Federació d’Educació de CCOO ja va manifestar la seva oposició a la decisió unilateral del Departament d’Educació de portar a terme el pla pel qual es podran seleccionar per entrevista el personal substitut, enlloc de seguir l’ordre de la borsa docent, amb el perill que comporta de seleccions arbitràries i poc transparents. Davant de la negativa a no aplicar aquest procediment per seleccionar personal substitut, CCOO i la resta de sindicats presents a la mesa sectorial ens vam aixecar el passat 10 de juny.

Dimarts, 15 de juny, CCOO vam protagonitzar una primera mobilització, on els delegats i delegades de personal docent de centres públics vam anar caminant des de la seu nacional de CCOO (Via Laietana 16) fins al Departament d’Educació (via Augusta 202) per registrar una petició de reunió per tractar la provisió de llocs de treball i mostrar el nostre rebuig a aquest pla de selecció.

Vídeos

Vídeo explicatiu de les conseqüències que tindrà el pla de selecció del personal substitut

#StopPlaPilot de selecció del personal substitut, l’Almudena ens explica perquè estem en contra.

#StopPlaPilot de selecció del personal substitut, l’Almudena ens explica perquè estem en contra.

#StopPlaPilot de selecció del personal substiut (Marina i Ester expliquen conseqüències)

Vídeo concentració contra el pla de selecció del personal interí

#StopPLaPilot de selecció del personal substitut. (Almudena explica origen)

#StopPlaPilot de selecció del personal substitut (Explicació acció2)

#StopPlaPilot de selecció de personal substitut.Final caminata al Dpt. d’Educació volem interlocució

No al pla pla de selecció del personal substitut: ens aixequem de la taula!

CCOO ens hem aixecat avui de la Mesa sectorial amb el Departament d’Educació

En el primer punt de l’ordre del dia de la mesa d’avui el Departament ens ha explicat la seva voluntat d’implementar el Pla Pilot de Selecció de persones substitutes a tots els Serveis Territorials i al Consorci d’Educació de Barcelona.

Els sindicats hem demanat, de manera unitària, al Departament la retirada del Pla Pilot, que permet, per cobrir substitucions, escollir aleatòriament, d’entre una llista de docents segons ordre de borsa, les persones que seran valorades per la direcció del centre i estableix fer-ho mitjançant entrevistes.

Aquest sistema emana del Decret 39/2014, de 25 de març, que regula la provisió dels llocs de treball docents. El Departament ha dissenyat aquest procés que permet a les direccions establir les característiques de les persones substitutes que consideren que necessita el centre.

Amb relació a aquest punt, a més, CCOO hem manifestat que:

  • aquest Pla desvirtua l’ordre de la borsa dels nomenaments telemàtics per cobrir substitucions
  • introdueix criteris subjectius i d'arbitrarietat en la selecció de les persones que faran les substitucions, uns criteris que contravenen l’ordre de prelació 
  • no s’ha donat la interlocució amb la comunitat educativa que les mateixes prerrogatives legals estableixen
  • convidem al Departament, si de veritat vol iniciar aquesta nova etapa amb un tarannà nou, a negociar la provisió de llocs de treball en el seu conjunt

El Departament d’Educació s’ha enrocat en la seva posició d’una manera irresponsable. Per CCOO negociar la provisió no és només negociar el seu Pla Pilot de Selecció de persones substitutes, sinó negociar la provisió en tota la seva dimensió

Donada aquesta situació, tots els sindicats presents a la Mesa Sectorial ens hem aixecat i hem abandonat la reunió.

CCOO a l’inici, hem expressat també la nostra perplexitat en la redefinició dels Centres de Màxima Complexitat i la nostra oposició a que ara de manera sobtada una part d’ells perdin la seva categoria i recursos. Una mesura que suposarà empitjorar la situació de l’educació en un moment clau pel país, sortint tot just d’una pandèmia. Aquest dilluns hi haurà una reunió amb el Departament i gràcies a la nostra intervenció aquest serà punt de l’ordre del dia.

Comunicat unitari dels sindicats amb representació sindical a la mesa

Informacions anteriors