REUNIÓ COMISSIONADA D’EDUCACIÓ I GERÈNCIA DE L’IMEB, SOBRE OFERTA PÚBLICA DE LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS.

El dijous 11 de febrer de 2021, ens varen convocar a una reunió a la part sindical, la Gerència de l’IMEB i la Comissionada d’Educació, Maria Truñó. per parlar sobre l’oferta pública d’educadora de bressol i la categoria professional.

Des de CCOO hem demanat a l’administració que portés a terme les accions necessàries per fer viable el desenvolupament de la categoria B funcionari amb la Generalitat de Catalunya i poder portar a terme unes oposicions d’acord a les titulacions requerides.

Hem demanat a la Comissionada d’Educació que volem transparència en saber la viabilitat de la categoria B funcionariat, per poder establir així un calendari d’oposicions que ens permeti continuar endavant amb el procés d’oferta pública i permeti a les treballadores i treballadors de les Escoles Bressol Municipals consolidar el seus llocs de treball.

La Comissionada ha dit que buscarà la interlocució amb funció pública de la Generalitat per tractar de desenvolupar la B funcionariat i ens tornarem a trobar en uns tres mesos, segons vagin les eleccions del dia 14 de febrer i tinguem govern a la Generalitat.

Tal com vam dir a l’última nota, des de CCOO, les 70 persones que tenen la titulació de FP sí poden ser categoria B i així ens ho va confirmar l’IMEB.

La gerència de l’IMEB ens ha posat sobre la taula si no fos possible la categoria B funcionariat, la B LABORAL o la categoria C1 funcionariat com a propostes immediates per poder convocar oposicions i estabilitzar la plantilla.

El que estem tots/es d’acord és en la importància d’estabilitzar el llocs de feina del personal de les escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona.

CCOO també hem traslladat la importància de promoció interna dins de la categoria d’Educadora d’Escola Bressol degut a la dificultat actual per promocionar verticalment.

Des de CCOO hem posat èmfasi en la necessitat de trobar una solució satisfactòria que no comprometi en cap cas els llocs de feina i les condicions laborals de les treballadores i treballadors.