Resum mesa sectorial 13/01/21: 2a prova de les oposicions, ventilació i temperatures, properes oposicions i professorat tècnic d’FP

Segona prova oposicions actual:

Avui a la Mesa Sectorial, CCOO-Educació hem manifestat la nostra indignació per les condicions de realització de la segona prova del procés d’oposicions d’enguany en un context de pandèmia, de fred intens i de restriccions de trànsit a tota Catalunya pel temporal. Hem demanat explicacions i assumpció de responsabilitats al Departament per la manca de previsió i d’informació al personal que es presentava al procés.

CCOO hem demanat que per la propera convocatòria les persones aspirants tinguin una adreça de contacte per adreçar-se en cas d’incidència el dia de la prova i que rebin resposta per part del Departament. A més a més, hem exigit que totes aquelles persones que no van poder arribar a la seu del tribunal degut a les inclemències del temps, puguin realitzar la prova en la convocatòria extraordinària del dia 23 de gener, de la mateixa manera que les persones afectades per la Covid19 o per alguna malaltia greu. El Departament només ha dit que estudiarien tots els casos de persones que havien presentat reclamació justificant per què no havien pogut arribar a fer la prova.

Ventilació i temperatures als centres:

Des de CCOO, també hem denunciat les condicions de fred, afegides a la situació covid,  que s’estan donant a la majoria dels centres i hem exigit de nou al Departament que prengui mesures urgents. Ja els vam avisar a inici de curs que era imprescindible que es preveiés la compra i instal·lació d’aparells de ventilació mecànica per evitar contagis i alhora garantir el confort tèrmic quan arribessin les baixes temperatures. Ara que el fred ja fa dies que ha arribat, el Departament es comença a plantejar l’ús de purificadors d’aire… En volem saber els detalls pel que fa al tipus, nombre, centres als quals es destinaran, atès que ens n’hem assabentat per la roda de premsa. El Departament ha dit que ens donarien informació a la propera mesa de  la setmana vinent.

Convocatòria curs 20/21:

El Departament ens ha presentat a les organitzacions sindicals la proposta de resolució per a la propera convocatòria d’oposicions en la que es convocaran places per al cos de mestres, de professorat tècnic i de secundària d’FP. CCOO-Educació hem demanat que les proves no siguin eliminatòries, que el procés sigui més transparent i que es coneguin amb més temps i detall els criteris d’avaluació. L’administració ha dit que estudiaria algunes de les nostres propostes. Una de les que el Departament ha acceptat i que feia temps que CCOO demanàvem era que es valoressin per als mèrits els cursos de formació que constessin de més de 10h setmanals no presencials, tenint en compte la situació de pandèmia actual.

Professorat tècnic d’FP:

Hem demanat que es convoquin el màxim de places possibles de PTFP i no en quedi cap de deserta, especialment ara, tenint en compte les novetats que comporta la LOMLOE per aquest col·lectiu. Hem sol·licitat la convocatòria urgent d’una Mesa específica per parlar de l’extinció d’aquest cos, de l’estabilització de tot el personal docent afectat, de l’equiparació salarial i de les màximes garanties d’accés . El Departament ha acceptat convocar-la en breu. CCOO lluitarem per l’estabilitat i condicions de treball d’aquest professorat i vetllarem perquè no es faci un abús de la figura de l’especialista.

Altres temes:

També hem denunciat la situació del personal vulnerable que ha estat obligat a tornar als centres després de les vacances de Nadal i la del personal que el substituia que s’ha quedat sense feina.

A més a més, hem demanat la convocatòria de meses específiques per tractar la situació dels centres de formació de persones adultes, un pacte d’estabilitat per a les persones interines de més edat i/o més temps de serveis prestats i les condicions del teletreball del personal docent.