Resum de la Reunió del Comitè Intercentres amb el Departament

RESUM DE LA REUNIÓ DEL COMITÈ INTERCENTRES AMB EL DEPARTAMENT DEL 20 DE GENER DE 2021

Situació de la convocatòria del concurs oposició de TEEI i TIS

El Departament manifesta la seva voluntat de reemprendre el procés iniciat amb totes les garanties sanitàries i en les condicions més òptimes i que estan treballant per que així sigui.  

CCOO manifestem que, un cop publicat i iniciat tot el procés del concurs oposició, és molt necessari disposar d’un calendari que permeti la planificació de l’estudi i de la vida personal, tenint en compte que la gent està estudiant per poder consolidar la seva feina.

El Departament ha de publicar els llistats provisionals d’admesos i exclosos i posteriorment els llistats definitius juntament amb la data de l’examen.

Tot aquest procés ha d’anar acompanyat de totes les garanties sanitàries buscant l’època de l’any més idònia en relació a l’afectació del COVID-19  

Pel que fa al concurs oposició d’integradors/es socials el Departament va manifestar en l’anterior reunió, que es convocarà al llarg d’aquest any 2021

Compactació del temps de lactància: Substitució

Com ja sabeu disposem d’una hora diària, divisible en dues fraccions de 30m, fins als 12 mesos del nadó que s’incrementa proporcionalment en cas de part, adopció o acolliment múltiple.

Les hores es poden compactar per a gaudir-ne en jornades senceres de treball, consecutives o repartides per setmanes, a partir de la finalització del permís per naixement, adopció, guarda, acolliment.

Després d’un llarg període de reivindicació el departament ens ha manifestat que a partir d’ara l’absència de la treballadora serà coberta per una substituta.

Petició de material informàtic COVID per a tot el personal laboral.

En la situació actual, és prioritari, l’ús de les xarxes i de les noves tecnologies per dur a terme la feina que es deriva de l’atenció directa a l’alumnat. Fem adaptacions, elaborem materials i recursos tan individuals com per a grups d’infants, ens comuniquem laboralment per correu electrònic, fem reunions telemàtiques d’escola, amb famílies o d’altres professionals… per aquestes i d’altres feines, el personal laboral d’atenció educativa (TEEI , TIS, EEE, Aux.EE, Fisios…) necessitem les eines informàtiques imprescindibles; UN ORDINADOR!

La nostra feina precisa d’un suport tecnològic igual que la feina del personal docent i així li hem manifestat al departament

TENIM LA FEINA I NO ENS DONEN L’EINA

Cribratges als centres educatius

Entenem els cribratges com una mesura contra la covid-19 i que  hem reivindicat com una eina de control i seguiment de la pandèmia. Hem denunciat al Departament que, en diferents centres de diferents territoris, no estan arribant els PCR d’autopresa al personal laboral. 

El Departament ha manifestat que aquest test l’ha de fer tot el personal del centre i que esmenarà els incidents que s’hagin produit  per causes que desconeix. 

Mesa tècnica per a tractar sobre les condicions de treball dels professionals d’atenció educativa a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu: 

El Departament ens ha confirmat que al febrer convocarà la Mesa tècnica per a tractar sobre les condicions de treball dels professionals d’atenció educativa a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu. En aquesta reunió està previst parlar de  la Recuperació de les 25 h d’atenció directa a l’alumnat del personal educador d’educació especial en centres públics. Així com de les funcions del personal fisioterapeuta.