La Internacional de l’Educació presenta una campanya global en defensa de l’educació climàtica

La IE lidera la campanya multinivell Teach for the Planet: Global Education Summit per a garantir que l’educació climàtica, basada en la ciència amb un enfocament d’acció cívica, sigui tan fonamental com altres assignatures.

“La lluita contra el canvi climàtic ha de tenir un rostre educatiu i una veu docent en totes les àrees del món. El planeta està en crisi i crec fermament que el professorat i educadors tenen un paper fonamental que exercir en la lluita contra la destrucció del medi ambient, el sofriment humà i la injustícia social que sens dubte ocorreran si el canvi climàtic continua al ritme actual. El que ensenyem importa. La supervivència dels nostres estudiants és important i hem d’inspirar als estudiants i a tota la comunitat educativa a actuar”, manté David Edwards, secretari general de la Internacional de l’Educació.

L’esdeveniment virtual multilingüe que se celebrarà el 21 d’abril de 13h a 16h comptarà amb destacades persones activistes. Estarà centrat en el paper crucial que exerceixen les persones educadores i els seus sindicats en la lluita contra el canvi climàtic i per què necessitem una educació climàtica transformadora ara.

Durant l’esdeveniment també es presentarà el Manifest de la Internacional de l’Educació sobre una educació de qualitat sobre el canvi climàtic per a totes i tots.

Tres dies d’acció climàtica

La Cimera Mundial sobre Educació és part d’un d’esdeveniments que marquen la Setmana de la Terra. En col·laboració amb EARTHDAY.ORG, els esdeveniments reuniran les veus de mestres/as, estudiants, activistes i defensors/as de la justícia climàtica de tot el món. Si bé la Cimera Mundial sobre Educació abordarà el tema de l’alfabetització climàtica, altres dos esdeveniments que tindran lloc els dies 20 i 21 d’abril se centraran en la justícia ambiental i una àmplia gamma de qüestions enfocades en el clima dirigides pels joves.

Mobilitzant per la COP 26

La campanya d’educació climàtica transformadora de la Internacional de l’Educació continuarà durant tot l’any. La campanya culminarà en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP 26) al novembre de 2021. La Internacional de l’Educació demanarà als líders mundials que assumeixin compromisos ambiciosos per a reduir les emissions de carboni, donar prioritat a la justícia social i una transició justa en les seves respostes al canvi climàtic, i proporcionar educació sobre el canvi climàtic per a tots.

“Els educadors i educadores saben que la inversió més important a llarg termini de les nostres societats és garantir un futur sostenible i que tots els estudiants coneguin les ciències climàtiques i estiguin equipats amb el coneixement cívic i les habilitats per a canviar de rumb”, assenyala Edwards. “Tots els líders mundials han de comprometre’s a crear l’espai i els recursos educatius necessaris perquè les i els estudiants aprenguin la lliçó més important del món. En llançar aquesta campanya, els educadors del món estan decidits a realitzar els drets dels nostres estudiants a saber, fer i… existir ”, va agregar.