La Federació d’Educació ha celebrat el seu 13è Congrés

La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya ha realitzat a Barcelona els dies 9 i 10 d’abril el  seu 13è sota el lema “Eduquem, lluitem, transformem”.

Al Congrés s’han acreditat un total de 100 delegats i delegades, que han debatut i votat de forma presencial, mantenint en tot moment els protocols de seguretat i permetent la participació telemàtica de les delegades i delegats afectats per circumstancies lligades a la COVID.

El  Congrés ha començat divendres 9 amb la salutació de diferents representants institucionals (entre ells el Conseller d’Educació Josep Bargalló), d’organitzacions d’estudiants, famílies d’alumnes, sindicats, i altres organitzacions i personalitats de la comunitat educativa.  Podeu veure la inauguració integra en aquest vídeo.

El dissabte s’ha aprovat amb més d’un 80% dels vots l’informe balanç (teniu aquí un breu resum audiovisual de la feina d’aquests quatre anys) presentat pel Secretari General sortint, Manel Pulido, que deixà el càrrec després de sis anys i que ha rebut un emocionat homenatge de tota la Federació. Com document central pel proper període, i després de mes i mig de debat i més de 180 esmenes (la immensa majoria integrades al document final) s’ha aprovat el document de ponències, que defineix quatre grans eixos d’actuació, amb un percentatge de suport encara superior.

El congres ha aprovat igualment tres resolucions en relació amb la visibilització LGTBI, per la derogació de l’article 315.3 que criminalitza l’acció sindical i la derogació de la Llei Mordassa; per la reactivació econòmica, el reforç dels serveis públics i la protecció de les persones en risc de pobresa; i per l’increment del salari mínim i la derogació de les reformes laborals i de pensions i en defensa dels drets civils, socials i nacionals.

Finalment el congrés ha escollit una nova Secretària General, Teresa Esperabé, i una nova Comissió Executiva formada per cinc dones i tres homes, de diferents sectors educatius i territoris.