‘+ INVERSIÓ PER EDUCACIÓ. Fem de l’Educació una prioritat.

+ INVERSIÓ PER EDUCACIÓ

Concentració dimecres, 12 de maig, a les 11 hores, davant del Departament d’Educació per fer de l’Educació una prioritat.

Cartells en pdf

COMUNICAT: CONSOLIDACIÓ DE LES PLACES DE REFORÇ

A finals del curs passat, CCOO Educació ja havíem demanat pel curs 20-21 una baixada important de les ràtios per la situació de pandèmia, no només per evitar contagis, sinó també per millorar l’atenció educativa a l’alumnat. Aquest increment de personal s’hauria d’haver ampliat en un mínim d’un 10% per compensar la desigualtat educativa que el confinament va aprofundir i fins a un 15% en els centres de màxima i alta complexitat. En el cas que hi hagués increment de grups, aquests percentatges haurien d’haver estat del 20 i 25%, respectivament. Aquest increment no havia de ser únicament de personal docent, sinó també d’altres professionals d’atenció educativa, d’administració i serveis i de lleure educatiu. 

Però el Departament ha mantingut les mateixes ràtios màximes, amb un petit augment de les plantilles amb personal de reforç per evitar “sobreràtios”.  Aquest reforç ha suposat una certa millora per als centres, però està lluny de permetre la millora important en la qualitat de l’atenció que necessita el nostre sistema educatiu. El Govern ha carregat sobre les esquenes del personal dels centres educatius l’esforç de complir amb les normes de seguretat sanitàries i de revertir les conseqüències emocionals i les dificultats acadèmiques de l’alumnat derivades del tancament dels centres educatius i de la situació en general que ha comportat la pandèmia.

Educació, de cara al curs 21-22, segons declaracions del 8 de maig  del seu conseller en funcions, només pensa contractar 8.000 persones en total com a reforços de plantilla, entre personal docent i d’atenció educativa i, en tot cas 500 més, per necessitats d’escolarització i matrícula dels centres. Molt ens temem que el Departament no està pensant en consolidar aquestes plantilles, doncs les lliga a l’existència de recursos econòmics europeus.

CCOO considerem inacceptable aquest fet, alhora que exigim al Departament la consolidació estructural d’aquestes places covid, una verdadera baixada de ràtios i la generalització i reconeixement de les cotutories. Així com l’extensió del reforç de plantilles als ensenyaments postobligatoris, batxillerat i formació professional i de règim especial.

Demanem unes ràtios estructurals màximes de 6, 9 i 15 en els tres primers cursos del primer cicle d’Educació Infantil, de 20 al segon cicle d’Educació Infantil i Primària, de 25 a l’ESO, el Batxillerat i els Cicles Formatius, amb tots els desdoblaments necessaris per garantir la qualitat i la seguretat a les aules i tallers. El Departament ha de posar els recursos suficients que permetin aplicar  la normativa de desdoblaments  i implementar altres mesures pedagògiques d’atenció a l’alumnat. També, i especialment, en les Escoles bressol, els Centres d’Educació Especial, sense oblidar els Centres de Formació de Persones Adultes, les Escoles Oficials d’Idiomes i els diferents serveis d’atenció a l’alumnat cal una baixada de ràtios que permeti una atenció més personalitzada a cada infant, jove o adult.

Seguretat als centres educatiusReforç Covid

CCOO aconsegueix el cobrament d’Especialitat mestres docents reforç covid i lluitem per què aquestes places passin de temporals a estructurals per així reduir ràtios i mollorar l’educació educativa.

 

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]