El govern no ens reconeix ni ens compensa l’esforç que hem fet

Avui s’ha reunit la Mesa General de l’Empleat Públic de la Generalitat de Catalunya (MGEPGC) per primer cop després de la constitució del nou Govern.  No es reunia des del 29 d’octubre de 2020. Hem constatat el poc interès del govern en les treballadores i els treballadors que sustentem els serveis públics en la crisi sanitària i social que vivim i la poca diligència per pagar el que ens deuen.

Cal complir de manera íntegra l’Acord de la Mesa, aconseguit amb la convocatòria de vaga de CCOO i UGT del 12 de desembre del 2018. L’Administració diu que el govern el vol complir, però s’excusen en problemes tècnics per endarrerir els pagaments.

  1. Increment salarial del 0,9%. Ens fan esperar al setembre.
  • CCOO hem exigit el pagament immediat del 0,9% d’increment salarial en aquest mes de juliol 2021. La Generalitat manifesta que l’increment es produirà al setembre.
  • CCOO hem demanat un increment salarial propi per Catalunya en l’ús de la nostra capacitat d’autogovern i atenent al cost de la vida a Catalunya, però l’Administració no contempla cap increment per sobre del 0,9% que prové de l’acord estatal.
  1. Retorn de la paga de 2014, encara sense data.

Hem exigit el pagament en la nòmina del mes d’agost del 55% de la paga que ens van manllevar el 2014. El pagament del 45% restant, en el mes de setembre.  Hem insistit en què el pagament s’ha de fer simultàniament per a totes les persones afectades per la retallada en el seu moment. Només això assumeix el Govern, ja que només ens pagaran el mínim acordat: el 55% abans del mes de novembre.

  1. Recuperació del 50% del complement de productivitat, també sense data.

Cal fer-ho amb els mateixos criteris d’avaluació del compliment habilitats en el moment de la sostracció d’aquest dret i abans de finalitzar el 2021. Continuarem negociant.

  1. Funció Pública anuncia una oferta anual d’unes 5.152 places
  • CCOO exigeix arribar al 8% de temporalitat en la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu demanem una reunió immediata de la Comissió de Seguiment de l’Acord del 16 de juny de 2017, per analitzar els processos que s’han realitzat i per concretar una proposta d’actualització que inclogui els resultats de la negociació que estem fent amb el Ministeri d’Administracions Públiques.
  • L’Administració anuncia una oferta anual d’unes 5.152 places que no tenen desglossades per col·lectius. CCOO considerem que aquesta oferta és de mínims i que han de posar en marxa processos d’estabilització i consolidació, davant l’abús de la temporalitat a la Generalitat.
  1. Funció Pública vol el 100% de presencialitat al setembre
  • S’autoritzarà la prestació de serveis en règim de teletreball amb un màxim de dues jornades diàries setmanals i un mínim de tres jornades presencials. La proposta d’Instrucció es fa sense negociació efectiva amb la representació sindical i d’una manera precipitada amb les actuals dades de contagi.

CCOO volem tornar a destacar el sobreesforç que ha dut a terme el personal de la Generalitat durant aquest estat d’alarma per la pandèmia que, sense els recursos adequats, ha garantit el funcionament de l’Administració amb la implicació exemplar de tots els col·lectius. Continuem insistint a incorporar en la Instrucció la regulació de manera específica el teletreball per a tots els col·lectius, garantir els recursos tècnics per al personal que el desenvolupa, mantenir les mesures preventives i recuperar el permís per deures inexcusables en aquells casos necessaris. Tot i això, hem presentat propostes concretes per a què millorin la instrucció.

  1. Retorn de la resta de retallades pendents

CCOO demanem la convocatòria d’una nova reunió per programar la recuperació de tots els drets laborals retallats al personal des de l’any 2012.

Podeu consultar les demandes del sindicat en matèria de funció pública.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]