Desbloqueig salarial al Conveni de Tallers

Aquesta tarda CCOO i UGT, d’una banda, i les patronals La Confederació i Dincat, d’altra banda, han signat les noves taules salarials del 8è Conveni de Tallers per a persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya pels anys 2020, 2021, 2022 i 2023.

Aquestes taules són el fruit d’un preacord salarial que ha sigut ratificat per les organitzacions signants i que, per tant, s’ha transformat en acord definitiu posant fi a un llarg període de congelació salarial en el sector. 

Des de CCOO Educació donem les gràcies a tothom que ha participat en la nostra darrera consulta en relació a aquest preacord.

L’acord estableix els següents increments salarials:

Centres Ocupacionals

Per l’any 2020 les parts acorden un increment salarial consolidat del 3%. Aquest increment es farà efectiu en els següents termes: increment d’un 2’5% amb caràcter retroactiu a partir de l’1 de gener de 2020 i d’un 0’5% afegit, també amb caràcter retroactiu, a partir de l’1 de gener de 2021 .

Pels anys 2021, 2022 i 2023, quan es produeixin increments en el finançament ordinari dels serveis ocupacionals les parts acorden un increment automàtic en els salaris d’un mínim d’un 70% del percentatge d’increment del mòdul/tarifa.

Centres Especials de Treball

En totes les categories no referenciades al SMI les parts acorden un increment d’un 1,5% per l’any 2021, un mínim d’un 1,75% per l’any 2022 i un mínim d’un 2% per l’any 2023. 

L’increment corresponent a l’any 2021 tindrà efectes retroactius d’1 de gener d’aquest mateix any. Els increments relatius als anys 2022 i 2023, que es faran efectius a partir de l’1 de gener de l’any corresponent, es podran revisar a l’alça al llarg del segon semestre d’aquests anys mitjançant l’acord entre les parts. 

CCOO valorem que els increments inicials aconseguits, tot i ser modestos, són un bon punt de partida per trencar la inèrcia de congelació salarial de molts anys al Conveni de Tallers i que, a més, és positiu que aquests increments puguin ser revisats a l’alça en el decurs dels següents anys. CCOO tindrem amb aquesta matèria, conjuntament amb la resta de temes que es negociaran al conveni, un repte i una eina per a l’acció sindical dels anys vinents. 

Seguim la lluita!