#NiInfectadesNiCongelades

El Departament, en el marc de la covid19, s鈥檋a limitat a donar unes orientacions sobre la ventilaci贸 als centres educatius, les quals es basen en la ventilaci贸 natural, 茅s a dir, les finestres estan obertes pr脿cticament tot el dia. Per aquest motiu, CCOO vam sol路licitar al Departament que insta-les al centres sistemes de ventilaci贸 mec脿nica controlada per evitar contagis i emmalaltir per les baixes temperatures a l鈥檃ula.

Amb la COVID19 la gran majoria de centres educatius no compleixen les condicions t猫rmiques ni ambientals establertes en el Real Decret 486/1997 on especifica que la temperatura on es realitzin treballs sedentaris propis d鈥檕ficines o similars estar compresa entre 17潞 i 27潞.

El Departament d鈥檈ducaci贸 est脿 incomplint aquest real decret permetent que amb la 鈥渧entilaci贸 natural鈥 i les baixes temperatures el personal educatiu es congeli i emmalalteixi.

El Departament NO est脿 adoptant les mesures necess脿ries perqu猫 els llocs de treball siguin segurs i saludables i qui en pateix directament les conseq眉猫ncies 茅s el personal treballador que est脿 dia a dia a les aules. Hem d鈥檃ctuar, per tant, recomanem que el centre educatiu afectat faci un registre de les temperatures i que ho comuniqui per escrit al director/a dels Serveis Territorials i a la gerent del CEB (Consorci Educaci贸 Barcelona) per instar-los a adoptar les mesures necess脿ries per protegir als seus treballadors i treballadores.

Si us plau, notifiqueu les incid猫ncies (mitjan莽ant el formulari http://bit.ly/baixestemperatures) als delegats i delegades de CCOO dels vostres centres, per tenir m茅s for莽a i portar al comit猫 de seguretat i salut el recull de dades i situacions que incompleixen la normativa. A partir d鈥檃qu铆 farem  les den煤ncies pertinents a la Inspecci贸 de Treball.

馃憠 Vegeu adjuntes la graella per recollir temperatures, la refer猫ncia normativa i la inst脿ncia.

ac_pub_temperatures_saludables_Gener2021b3

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.