Congrés del Sindicat Intercomarcal d’Educació del Vallès Occidental

Aquest 25 de març a Sabadell hem celebrat el Congrés del Sindicat Intercomarcal d’Educació del Vallès Occidental i la Catalunya Central. No podem fer una altra cosa que agrair a la gent que de forma telemàtica o presencialment ha participat tant a les assemblees de primer nivell com al Congrés.

Durant el Congrés es va donar per finalitzat el mandat del company Jaume Zamorano com a Secretari General del territori i es dona pas a una nova etapa amb el company Jordi Setò al capdavant com a Secretari General i una nova executiva, escollides en ambdos casos per una àmplia majoria.

Tal com s’esmentava en l’informe balanç, el Sindicat Intercomarcal és la coordenada imperfecta entre la Unió i la Federació. Aquell espai on el sindicalisme trasllada les grans apostes i reptes de cada sector a les peculiaritats i concrecions de cada territori.

Un nou mandat que s’inicia amb la voluntat de poder afontar els reptes que la pandemia ens proposa, amb un projecte ambiciós que vehicula les propostes de la Federació d’Educació i les de la Unió Intercomarcal. Un projecte on caldrà crear estructures on no n’hi ha per poder fer arribar el sindicat als diferents centres de treball i, per altra banda, acostar al sindicat les treballadores i treballadors d’on no tinguem capacitat per crear aquestes estructures.

Partint del treball fet els últims 4 anys caldrà  comptar amb la gent jove ja que no son el nostre futur si no el nostre present. La participació dins dels diferents àmbits del sindicat serà un element clau per poder recuperar múscul davant d’administracions i patronals.

Aquest Congrés ha demostrat que l’us de les noves tecnologies pot millorar les possibilitats de participación de l’afiliació però també ens ha deixat clar la presencialitat del sindicat és l’element sobre el que ha de pivotar tota acció.

Així doncs satisfetes de la feina feta i il.lusionades amb el mandat que ara s’inicia amb una executiva renovada i, de ben segur, compromesa amb la Unió territorial i la Federació.