CCOO compromeses amb el cicle del 0-3

Vam començar un curs carregades de pors i incerteses derivades de la situació sanitària i social que han caracteritzat aquest últim any.

Les primeres setmanes van ser per a les professionals de les Llars d’Infants i Escoles Bressol, un temps de reflexió molt intensa per adaptar-se als protocols i recomanacions de salut  i alhora cuidar i mantenir els projectes educatius que articulen i donen sentit a la nostra tasca educativa d’escola.

Arrel de les visites a les escoles hem tingut l’oportunitat de copsar aquest camí que s’ha fet i ens hem trobat amb equips educatius cohesionats i compromesos amb la seva tasca.

CCOO des de sempre ens hem compromès amb el valor educatiu del cicle 0-3. Aquest curs hem organitzat dins del Cicle de debats un espai de reflexió; El valor del 0-3 en el context de la pandèmia: oportunitats i reptes ( vídeo del debat realitzat)

Així mateix hem organitzat un grup de treball on participem treballadores de les diferents realitats del 0-3, és a dir, professionals de les Llars d’infants del Departament, de les Escoles Bressol municipals, d’empreses privades i del tercer sector, amb la intenció de recollir totes les inquietuds i reforçar els eixos bàsics de la nostra etapa i estar més organitzades.

La nostra feina parteix d’uns principis irrenunciables i unes demandes històriques:

  1. Reivindiquem el caràcter educatiu del primer cicle d’educació infantil 0-3 dins l’etapa educativa 0-6; són dos cicles educatius que requereixen d’una continuïtat establerta.
  2. El cicle 0-3 és indivisible, ja que dóna continuïtat al procés evolutiu dels nens i nenes en  espais i projectes pedagògics adequats.
  3. El 0-3 ha de ser gratuït, públic i universal per garantir l’accés de tota la infància i l’equitat social.
  4. És imprescindible l’adequació de la ràtio a la realitat educativa del cicle i els suports necessaris per a l’alumnat amb necessitats educatives específiques. (Posar enllaç ràtios)
  5. Cal prioritzar les necessitats i drets de la petita infància per sobre dels interessos econòmics i polítics.

Document en PDF