Davant el tancament de l’ESO al Ferran Tallada i la demanda d’explicacions per part dels sindicats, el CEB ens convoca amb un únic punt del dia:

L’INSTITUT MUNICIPAL FERRAN TALLADA TANCA L’ESO

El curs 2021-22 l’institut no oferirà el primer de l’ESO, això vol dir que de manera gradual es tancarà l’ESO al centre.

La Gemma Verdes Prieto directora de planificació d’estudis postobligatoris ens explica que es vol una especialització dels centres d’FP, que siguin centres de referència, que ofereixin tota l’FP des del PFI fins als cursos d’especialització, que siguin centres integrats de formació postobligatòria amb la formació reglada incloent el batxillerat, la formació ocupacional i la formació contínua. Això comportarà l’increment d’acreditacions de competències.

El CEB està treballant perquè els centres municipals puguin rebre fons europeus com reben els centres de la Generalitat.

L’institut Ferran Tallada serà un centre especialitzat en estudis socioesportius, conservarà el batxillerat de règim especial de tres anys de salvament i socorrisme i futbol. I impartirà els estudis de la família de serveis socioculturals i a la comunitat, és previsible fer els títols que ara no s’imparteixen: promoció d’igualtat de gènere i mediació comunicativa.

CCOO hem preguntat pel cicle d’animació sociocultural i turística que es va fer durant vint-i-cinc anys i que en l’actualitat no s’ofereix, ens diu la Gemma  Verdes que va ser una decisió per falta de matrícula, que potser es torni a fer però el de la família d’activitats físiques i esportives.

Es vol créixer en l’oferta dels cicles d’educació infantil  i d’integració social, donada la seva alta demanda de places.

El sector dels serveis a la comunitat és un sector sense crisi, el centre no augmenta l’oferta de cicles el curs 2021-22 per la problemàtica per trobar llocs de pràctiques per culpa de la pandèmia, és d’esperar que el següent curs ja hi hagi augment d’oferta.

Està prevista una adaptació i millora de les instal·lacions de l’edifici.

Els sindicats preguntem per l’afectació pel que fa al personal, CEB ens diu que hi ha una jubilació que no es cobrirà i que poden haver-hi dos interins que desplacin companys en altres centres. Per saber com quedaran les plantilles es necessita una visió global per saber quins canvis es poden donar, ja que aquest any també s’ha de convocar el concurs de trasllats.

Els sindicats demanem que es conservin totes les places i que s’intenti per tots els mitjans, per reducció de ràtios, per desdoblaments, que utilitzin la imaginació, per no deixar a cap company sense feina i més després de l’any de patiment que hem tingut tots plegats.

CCOO preguntem si es contempla la possibilitat d’habilitar els funcionaris de carrera per poder fer classe als cicles formatius del centre. CEB ens diu que no sap com, però que es podria contemplar.

En la reunió torna a sortir la possibilitat d’unificar les borses de treball de l’Ajuntament i de la Generalitat, CCOO i UGT ens posicionem en contra, CCOO argumentem que nosaltres defensem que som personal de l’Ajuntament de Barcelona i que volem funcionar el més semblant a l’Ajuntament. Ens emplacem a la comissió de borses que està acordada en el conveni.

Des de CCOO defensem el valor i la importància de les feines de cura, des del sindicat treballem per a la dignificació d’una feina feminitzada i menystinguda, però que si no valorem, farà que la igualtat reculi molts anys.

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.