CCOO exigim al Govern de l’Ajuntament de Barcelona una solució per a les treballadores de les Escoles Bressol Municipals.

CCOO estem cansades d’esperar una solució adequada per part del Govern municipal, ja que aquest col·lectiu porta més de 10 anys sense fer oposicions i amb una interinitat del 70% de la plantilla.

CCOO portem molt de temps denunciant aquesta situació d’inestabilitat laboral.

Des de CCOO defensem que es reconegui aquesta etapa educativa dins del sistema educatiu per garantitzar una educació integral i donar igualtat d’oportunitats. A la vegada donar la importància a les educadores dins del sistema educatiu, com a personal docent.

CCOO demanem a l’Ajuntament de Barcelona que faci el necessari perquè es desenvolupi la categoria B per a funcionaris a la Generalitat de Catalunya i així realitzar unes oposicions d’acord amb el nivell d’estudis exigits per aquesta categoria laboral d’educador/a d’escola bressol.

CCOO hem consultat amb el nostre gabinet jurídic i ens informa que la dada que ens ha fet arribar l’Ajuntament dient que les 70 persones que tenen FP2 de Jardí d’infància no poden ser de la categoria B, per la seva titulació antiga, NO ÉS CERTA, la FP2 antiga és equivalent al cicle formatiu de grau superior.

Amb la COVID s’ha vist que el servei públic ha sigut bàsic per fer front socialment a les necessitats i les escoles bressol van ser els primers centres educatius en obrir les seves portes. Per tot això CCOO demanem que es reconegui tot els seus esforços.

El col·lectiu es mereix que l’administració posi totes les forces en resoldre aquesta situació el més aviat possible, per acabar amb la incertesa i inestabilitat d’aquest personal de l’Ajuntament de Barcelona. Un col·lectiu en precari i feminitzat.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.