SITUACIÓ D’INICI DE CURS

DISTRIBUCIÓ DE MATERIAL COVID

Tots els centres han rebut el material COVID per aquest primer trimestre, i no se sap la data en què es començarà la distribució per al següent. En cas de mancança d’algun material s’ha de demanar a Equipaments Educatius.

SITUACIÓ ACTUAL DE LES PERSONES VULNERABLES

Hi ha hagut una reavaluació dels casos de vulnerabilitat de grau 3 i 4.

Se’ls va enviar un correu amb un qüestionari, i després se’ls va derivar a l’empresa Preven-control.

V3 i 4 n’hi ha 75 persones, 55 hi han respost al qüestionari i 20 no hi han respost.

A les persones que són V3 o 4 i volen anar a treballar o l’SGAM no els hi accepta la baixa, el servei de prevenció va al centre i fa una adaptació del lloc de feina amb les mesures COVID, per al treballador o treballadora.

Actualment hi ha quatre treballadores embarassades, de les quals 2 tenen baixa per l’SGAM, una té baixa per IT, i una continua treballant.

ACCIDENTALITAT AL JUNY I SETEMBRE DE 2021

Hi ha hagut poca accidentalitat, i els casos han estat lleus.

Des de CCOO es remarca que una gran part d’aquests accidents corresponen a personal PAS, per moure mobiliari o muntar mobiliari, i que caldria fer algun tipus de formació ergonòmica específica. Des de CCOO farem seguiment d’aquests casos com altres que siguin molt repetitius per tal de fer una adequada prevenció.

REUNIÓ AMB ELS COORDINADORS  DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS DELS CENTRES EDUCATIUS

S’han realitzat tres sessions telemàtiques amb els coordinadors de prevenció de riscos laborals dels centres educatius.

Cada sessió constava de dues parts: una primera, amb un petit curs sobre com cuidar la veu, i una segona sobre tasques i funcions dels coordinadors.

Es valoren positivament aquestes reunions/formacions, però des de la part social es demana que per a cursos vinents, si la situació ho permet, es facin presencialment i només per a personal municipal (aquest any s’han fet reunions conjuntes per a personal municipal i de la Generalitat).

El servei de prevenció està donant resposta a les preguntes que van recollir pel xat i a les que s’han fet arribar amb posterioritat. Per això si ets coordinador/a del teu centre i tens dubtes envia la teva consulta al servei de prevenció del CEB i et donaran resposta o aniran al teu centre.

CAMPANYES D’EXÀMENS DE SALUT AL PERSONAL

Aquest curs es faran exàmens de salut al personal del CEB i dels CRP. Es farà des de Preven-Control.

Un cop acabats, s’oferiran al col·lectiu que fa més temps que no s’ha fet examen i pensem que són els subalterns/es de centres educatius.

SIMULACRES D’INCENDIS ALS CENTRES EDUCATIUS

No es poden fer de manera pràctica, almenys durant aquest primer trimestre. Els coordinadors de prevenció han d’informar de manera “teòrica” a tot el personal, i un dia fer sonar l’alarma, perquè tothom estigui familiaritzat amb el so.

RELACIÓ D’ADAPTACIONS DEL LLOC DE TREBALL

Hi ha hagut sis demandes d’adaptació de lloc de treball, que han estat revisades.

Des de CCOO creiem que hi ha algunes mesures que per a la feina diària no es podran realitzar i demanem que es revisin periòdicament les mesures que són de difícil compliment per a la feina diària.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ DE LA GRIP

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una campanya de vacunació de la grip.

El personal que presta els seus serveis a la plaça d’Urquinaona es vacunarà seguint aquesta campanya de l’Ajuntament de Barcelona.

La campanya s’oferirà a tots els centres educatius de Barcelona, municipals i de la Generalitat, quan el Departament d’educació ho decideixi. També s’oferirà a tot el personal que ve de les dues administracions públiques. De moment es començarà pel CEB i les escoles d’Educació Especial. No se saben dates.

PROVES SEROLÒGIQUES

CCOO portem des de setembre reclamant que tot el personal de l’Ajuntament de Barcelona que presta els seus serveis al CEB ha de poder decidir si volen o no fer-se les proves serològiques que des de l’Ajuntament de Barcelona i l’Hospital del Mar s’han ofert.

El CEB continua dient que no es faran les proves serològiques perquè els centres educatius a Barcelona han de ser tots iguals, però sabem que no som iguals en moltes coses, i aquest argument deixa de tenir sentit quan els treballadors/es d’Urquinaona tampoc les han pogut fer.

CCOO pregunta per:

  • L’estat de les intervencions a l’Escola del Mar, amb relació el lloc de treball de l’administrativa. Al despatx de l’administrativa s’ha instal·lat un sistema d’extracció d’aire que no acaba de funcionar, no renova l’aire i ha de tenir la porta oberta, això fa que el petit radiador que s’ha instal·lat no serveixi per escalfar l’espai. Els forats que van fer per instal·lar els tubs de l’aire no estan ben tapats . Des del Servei de Manteniment se’ns diu que ho revisaran.
  • CCOO vam posar denúncia a inspecció de treball sobre l’estat del lloc de l’administrativa i el lloc de la subalterna que fa la seva feina al menjador de l’escola, va passar l’inspector i va determinar que no es podia mantenir cap de les dues situacions.
  •  INS Ferran Tallada. CCOO vam posar denúncia a inspecció de treball fa dos cursos per l’estat del centre i continuem fent accions. S’han fet  intervencions a teulades i façanes.
  • CFA Freire, des de CCOO ja vam posar una denúncia per l’estat del centre i les grans humitats que tenen, durant el curs 2020-21, ara s’han empitjorat les humitats i una treballadora del centre va caure per un forat que es va fer a l’entrada del centre, demanem la intervenció immediata o haurem de fer una acció molt més contundent,
  • El CEB comunica que aquesta setmana passarà pel centre el servei de prevenció del CEB i també està programada la visita del tècnic/a.
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.