Reivindicacions al Ministeri d’Universitats

CCOO, el sindicat amb major representativitat en la Universitat en l’àmbit català i estatal, ha sol·licitat al Ministre d’Universitats una reunió, al més aviat possible, per posar en comú els reptes als quals s’enfronta l’educació superior i les nostres reivindicacions en matèria d’universitat i dels i les professionals universitaris.

Des de la Federació d’Ensenyament estatal de CCOO entenem que entre els temes fonamentals i alguns d’ells urgents, es troben els següents:

  • Creació de la Mesa de negociació d’Universitat amb els sindicats majoritaris.
  • Derogació de l’RD 14/2012, en els aspectes que són competència d’universitat.
  • Finançament de la universitat pública.
  • Compliment dels Acords de millora de l’ocupació pública en l’àmbit universitari.
  • Carrera acadèmica, condicions laborals (precarització i temporalitat de les plantilles), condicions acadèmiques (equiparació del PDI funcionari i laboral) i desenvolupament de l’estatut de l’PDI.
  • Modificació de l’estructura i funcionament de l’ANECA. Revisió dels criteris d’acreditacions. Establiment de convenis de reconeixement d’acreditacions realitzades per altres agències autonòmiques.
  • Desenvolupament de l’EBEP en l’àmbit de la universitat.
  • Actualització de retribucions (modificació RD 1086/1989) i recuperació del salari complet en les pagues extres per al PDI Funcionari.
  • Finançament de les retribucions dels contractes predoctorals contemplats en l’Estatut del Personal Investigador en Formació i revisió de la manca de convocatòria d’ajuts a la mobilitat per a estades breus FPU 2019.

A més, t’informem que la Federació d’Ensenyament estatal de CCOO va sol·licitar la rectificació d’alguns aspectes de l’article 2.4 de la Resolució de 10 de desembre de 2019, de la Secretaria d’Estat d’Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació, per la qual es fixa el procediment i termini de presentació de sol·licituds d’avaluació de l’activitat investigadora a la Comisión Nacional Evaluadora de la Actividad Investigadora. Aquestes modificacions estan relacionades amb la redacció sobre els efectes econòmics en els quals en el text s’indica que serà l’1 de gener de l’any següent a la sol·licitud i pot induir a error d’interpretació, ja que el termini de sol·licitud finalitzava el dia 15 de gener, amb les excedències que només contempla les actuals i demanem que s’incloguin també les ja obtingudes, i també vam sol·licitar al Ministeri que, en el cas de la convalidació de l’activitat investigadora abans d’accedir a la funció pública, els efectes econòmics per al perceptor siguin des de la presa de possessió com a funcionari dels cossos docents i no des de l’1 de gener de l’any següent a l’obtenció de la condició de PDI funcionari.