Exigim la retirada immediata de les orientacions d’horari pel professorat de secundària

RECOMANACIONS I ORIENTACIONS PER A L’ORGANITZACIÓ DEL CENTRE DE SECUNDÀRIA EN EL MARC DEL NOU HORARI DE PERMANÈNCIA AL CENTRE DE 24 h

CCOO exigim al Departament  la retirada immediata d’aquestes orientacions alhora que demanem que, des dels SSTT/CEB, s’enviï aclariment, segons normativa, de l’aplicació de l’horari de secundària, tant a les direccions com als inspectors i inspectores dels centres educatius.

Al mes de juliol, la Secretaria de polítiques educatives del departament d’Educació va elaborar aquest document, resultat d’una comissió de treball formada per direccions dels centres educatius, amb la intenció de fer una “interpretació” del Document que concreta l’horari laboral del professorat de secundària. El contingut del text obre la porta a que les direccions puguin traslladar reunions que fins ara es feien en horari fix al centre (24 hores), a l’horari no fix, en forma de reunions setmanals variant dia i hora de la setmana. No menys greu és el fet que aquest document promou l’ús de les 7,5 hores setmanals de preparació de classes per a la celebració de reunions d’equips docents, abocant al professorat a usar el seu temps lliure per poder-se preparar les classes i fer el seguiment de l’alumnat.

En cap cas mitjançant unes recomanacions o orientacions es pot conculcar l’establert en els Documents per a l’organització i la gestió dels centres, en concret el de Personal docent (06/08/2020). El Departament d’Educació desplaça la negociació de les condicions de treball del professorat a altres àmbits, com és el cas per exemple de la junta permanent de direccions,  desvirtuant la normativa d’elaboració dels horaris del professorat de secundària mitjançant aquest sistema.

En els centres educatius, un ambient propici al silenci, en gran part degut als efectes dels decrets de direcció i d’autonomia de centres, juntament amb aquestes orientacions en una situació de pandèmia, és un moment idoni per al sorgiment de males pràctiques en l’elaboració de l’horari del professorat de secundària que sovint se sent captiu i impotent, sense poder oposar-se a les interpretacions i propostes de les direccions.

CCOO exigim al Departament la retirada immediata d’aquestes orientacions alhora que demanem que, des dels SSTT/CEB, s’enviï aclariment, segons normativa, de l’aplicació de l’horari de secundària, tant a les direccions com als inspectors i inspectores dels centres educatius.

Tots els sindicats de la Mesa Sectorial hem demanat la seva retirada en aquest comunicat conjunt:

RECOMANACIONS I ORIENTACIONS PER A L’ORGANITZACIÓ DEL CENTRE DE SECUNDÀRIA EN EL MARC DEL NOU HORARI DE PERMANÈNCIA AL CENTRE DE 24 h