Reforços insuficients i sistema d’adjudicació injust

Els passats dies 3 i 4 de setembre es van realitzar a tota Catalunya 3200 nomenaments de reforç per la situació de la Covid-19, però… No ens surten els números, clarament inferiors a les dotacions proclamades en roda de premsa. Des de CCOO reclamem que s’assignin amb urgència totes les dotacions anunciades, que tant necessiten els centres. 

Denunciem també que no totes les dotacions de reforç tenen nomenament fins al 31 d’agost de 2021, tal com es va assegurar a la Mesa de negociació, i que les adjudicacions han evidenciat les mancances i efectes perversos del sistema d’adjudicació informàtica utilitzat pel Departament d’Educació.

Respecte a la durada dels nomenaments de reforç, reclamem al Departament que es revisin tots els que no tenen com a data de finalització el 31 d’agost del 2021. CCOO es posa al costat de les persones afectades per assessorar-los en la seva reclamació davant el Departament. 

D’altra banda, assenyalem que el sistema d’adjudicació informàtic utilitzat pel Departament no permet una assignació justa. L’ordre de criteris, fixats de manera prèvia als actes d’adjudicacions (com per exemple, l’especialitat per la qual es començarà o l’assignació primer dels llocs de treball específics, abans que els llocs ordinaris), perjudica les persones docents, perquè desconeixen tota l’oferta de llocs de treball per poder acceptar la que més convingui a la seva situació personal i familiar, seguint el número de baremació de la Borsa, aconseguit amb temps de serveis prestats.

El resultat greu d’aquest sistema d’adjudicació, especialment visible en els nomenaments del 3 i 4 de setembre, és que persones interines amb molta experiència docent a la pública deixen de tenir contractes anuals per passar a cobrir substitucions temporals, amb la incertesa i angoixa de no saber quina serà la seva situació laboral al llarg del curs.

Des de CCOO reclamem una revisió i canvi del sistema actual de nomenaments telemàtics, que sigui més transparent i just i que permeti adjudicacions tenint en compte  humanament a  les persones treballadores.