Oposicions docents – El Departament informa que avisarà amb una setmana d’antelació com a mínim per a la realització de la segona prova 

A la Mesa sectorial d’avui 20 d’octubre s’ha confirmat que no es farà la segona prova de les oposicions durant el mes d’octubre i que s’avisarà de la nova data amb una antelació mínima d’una setmana. Des de CCOO hem demanat que s’avisi a totes les persones aspirants amb prou antelació i de manera coordinada en tots els taulers de tribunals. El Departament establirà aquesta data en funció de la situació sanitària i de la validació d’un protocol de prevenció de riscos per a la segona prova, protocol que encara està en elaboració. CCOO ja l’havíem demanat fa molt de temps i considerem que, a hores d’ara, ja hauria d’haver estat negociat amb la representació legal dels treballadors i treballadores, validat i ser conegut per totes les persones aspirants.

També fa molt de temps que demanem un sistema de flexibilització de la segona prova per garantir la possibilitat de realitzar-la a les persones que tenen símptomes de Covid-19, estan pendents de resultat de PCR, estan en quarantena o tenen a persones a càrrec en quarantena. Des del Departament manifesten que ho estan estudiant. CCOO considerem que ja ho haurien d’haver estudiat fa temps, ja els vam advertir també en la comissió paritària quan van presentar les mesures per a la primera prova.

El Departament no pot deixar a les persones aspirants en aquesta situació de constant incertesa i neguit que se suma a les dificultats de compatibilitzar un inici de curs en situació de pandèmia amb unes oposicions.