NOTA INFORMATIVA RECLAMACIONS LLISTA BORSA DOCENT convocatòria 19-20

RECLAMACIONS LLISTA  BORSA  DOCENT convocatòria  19-20 (actualitzat 30/04)

Des de CCOO vam orientar a presentar un recurs de reposició a totes aquelles persones que us havien baremat els mèrits de forma incorrecta o que havíeu quedat exclosos de la borsa docent. Alhora vam demanar al Departament d’Educació uns aclariments que ja ha enviat. Són els següents:  

Arran d’unes consultes plantejades per un sindicat representat a la Mesa Sectorial del personal docent no universitari en relació amb la nota informativa de la resolució sobre la suspensió del concurs públic de mèrits per a formar part de la borsa de treball del personal docent, us comuniquem el següent:

1.- Respecte al dubte concret de la frase- “En la resolució que es publicarà, s’entendran resolts els recursos que les persones interessades han presentat contra les resolucions de 14 d’abril i de 17 d’abril de 2020, del director general de professorat i personal de centres públics.”.

Resposta: Efectivament això significa que totes les reclamacions o recursos contra aquestes resolucions que ja hagin arribat a algun SSTT o CEB seran tingudes en compte per a la confecció de la llista de persones admeses i excloses a la borsa de treball quan es publiqui.

2.- Totes les persones que encara no hagin fet una reclamació a aquestes resolucions, la poden fer en forma de recurs de reposició fins al dia que es publiqui la nova resolució de concurs públic de mèrits.

Resposta: No, no és possible presentar recurs o reclamar contra una Resolució que s’ha deixat sense efecte, ja no hi ha objecte.

3.- La nova resolució de concurs de mèrits no serà provisional i no existirà un termini per a presentar reclamacions tal com havíem demanat en Mesa Sectorial.

Resposta: Estem estudiant amb els informàtics la viabilitat tècnica de què sigui d’aquesta manera i es pugui obrir un termini de reclamacions. La nostra intenció és que sigui així.

4.- Entenem que, en tot cas, les persones que hagin estat excloses de la llista o no se’ls hagi tingut en compte algun dels documents presentats seran informades del motiu de la seva exclusió o de la desestimació de la documentació, per poder resoldre els errors mentre no es publiqui la resolució definitiva, tal com indica la resolució d’obertura de la borsa docent. És important que se’ls informi, prèviament a la publicació de la nova resolució, ja que tenim constància de persones que havien quedat excloses per manca d’alguna documentació o per un certificat mèdic incorrecte, però com que no se les havia informat, no havien pogut resoldre l’error, tot i haver presentat la primera documentació en termini.

Resposta: Atès que l’aplicatiu tornarà a estar en funcionament, si van presentar la documentació en els darrers dies i no havien estat avisats, en algun cas excepcional del motiu d’exclusió. Ara si podran.

5.- Entenem que hem d’informar a totes les persones que creuen que els seus mèrits no han estat ben comptats o que han quedat excloses per alguna raó injustificada que presentin un recurs de reposició davant del seu Servei Territorial.

Resposta: No, tal com ja hem dit, no en aquest moment no hi ha cap Resolució vigent que pugui ser objecte de recurs.

Tot i i les respostes i la bona intenció del Departament de treure una llista provisional amb un període de reclamació per a després, finalment, treure la llista definitiva, des de CCOO valorem que, si no és adient fer un recurs de reposició, sí que ho és enviar un correu al vostre servei territorial per informar que els vostres mèrits no van ser comptats correctament o per informar que vau quedar exclosos de les llistes (ara anul·lades) i considereu que hauríeu d’estar admesos.

Correus SSTT/ CEB