Mesa Sectorial 17 de juliol de 2020: ELS “REFORÇOS” ANUNCIATS PEL CONSELLER NO ARRIBARAN FINS AL 7 DE SETEMBRE COM A MOLT AVIAT!

A la Mesa Sectorial del 17 de juliol ens han comunicat, sorprenentment, que per un problema d’inviabilitat tècnica, els nomenaments corresponents a l’augment de dotacions pels grups mal anomenats de “reforç” (perquè majoritàriament només cobreixen sobreràtios) no seran amb efectes d’1 de setembre, com s’havia assegurat, i que, com a molt aviat, arribaran als centres el dia 7. Des de CCOO, considerem que és massa tard, perquè aquest setembre estarà en joc l’organització d’un curs amb una complexitat mai viscuda. Si la primera quinzena de setembre sempre és molt important, en situació d’emergència educativa és imprescindible per preparar, programar, coordinar, organitzar els equips docents, conèixer l’alumnat que hi haurà als grups, preveure necessitats i actuacions…. Com es pot assegurar aquesta preparació sense tenir tota la plantilla nomenada a 1 de setembre? No serà un bon començament… però encara hi ha temps per solucionar-ho. Demanem al Departament que ho gestioni i ho faci possible!

A la Mesa s’han tractat, a més a més, els següents temes:

Pròxima obertura de borsa docent (previsió de publicació: al JULIOL) 

Des de CCOO hem exposat el nostre posicionament respecte a l’obertura de borsa, que demanem que sigui oberta sempre i per totes les especialitats, sense dependre, com ara, de les decisions de cada SSTT/CEB.

Tal com CCOO va demanar, en la nova convocatòria s’establirà un període de reclamacions quan es publiqui la llista provisional de persones admeses i excloses.

Integració de centres educatius a la xarxa pública de la Generalitat. S’ha informat que s’està acabant de revisar la integració dels centres d’altres titularitats: Institut la Vall del Tenes  (Vallès Oriental), Col·legi Immaculada Concepció (CEB), que serà un Institut Escola, i l’Escola Ateneu Igualadí  (Catalunya Central).

La data de funcionament com a centres de titularitat del Departament serà l’1 de setembre de 2020.

Tot el personal fix que hi treballava en aquests centres tindrà un contracte laboral i continuaran en el seu lloc de treball fins a l’extinció del seu vincle laboral. No podran pertànyer a un cos docent si no és mitjançant oposicions. En aquests centres, el Departament nomenarà un director/a extern perquè aquest càrrec només el pot exercir una persona funcionària de carrera. Les ampliacions de plantilla i substitucions que puguin produir-se durant aquest curs vinent seran cobertes per personal interí de la Borsa de treball docent.

Valoració de les adjudicacions d’estiu: Des de CCOO hem denunciat la disminució progressiva en el nombre de vacants assignades en fase d’elecció. És preocupant l’augment cada curs de places perfilades i del nombre de propostes de les direccions, evolució que va minvant les assignacions en fase d’elecció i que perjudica molt sovint a docents que fa molts anys que treballen pel Departament d’Educació de manera interina sense haver tingut en molts casos la possibilitat d’aconseguir l’estabilització per la manca de convocatòries d’oposicions. També és extremadament greu que aquest procés hagi perjudicat persones que per la seva condició personal (majors de 50 anys, amb persones a càrrec, embarassades, en infantament, persones vulnerables davant la Covid-19…) no han estat confirmades per la direcció del seu centre i s’han trobat sense cap possibilitat de nomenament a la fase d’elecció. Des de CCOO hem denunciat moltíssims casos i finalment sembla que l’administració ha decidit fer algun tipus d’actuació concreta ara i s’ha compromès a fer al setembre una anàlisi dels resultats, incidències i reclamacions de les adjudicacions.