COMUNICAT SOBRE EL TELETREBALL DOCENT

En l’actual situació sanitària, tot just ara el Departament presenta document per negociar a la mesa sectorial, quan ja hauria de fer mesos que les condicions de les persones docents que teletreballen haurien d’estar negociades, tenint en compte que ja hi ha professorat que està teletreballant des de l’inic de curs i la situació que es donà el curs passat.

Des del març passat, CCOO hem demanat negociar les condicions laborals del teletreball i fet presentació de les nostres propostes en el “Decàleg del teletreball d’emergència de l’entorn educatiu, durant la situació de crisi sanitària pel coronavirus” en la mesa tècnica d’inicis de juliol en concretàrem els punts els diferents aspectes en el document “Proposta de punts de negociació de CCOO amb relació al teletreball d’emergència i en situació de model híbrid provocat per la pandèmia COVID-19 (mesa 10/07/2020)“.

Regulació ha de mantenir intactes els mateixos drets que qui treballa presencialment

Aquesta regulació ha de mantenir intactes els mateixos drets que qui treballa presencialment pel que fa a horaris, formació contínua, retribucions i també llicències i permisos, alhora ha de quedar ben clar que estem parlant de teletreball d’emergència o teledocència d’emergència i que les condicions de teletreball de tot el personal de l’administració pública de la Generalitat han de negociar-se en la mesa general.

No podem permetre que per un ànim de control del personal docent, el Departament sobrecarregui a les docents amb plans de treball personalitzats que generin més burocràcia i que vulnerin l’establert en els Documents per a l’organització i la gestió dels centres, Personal docent (06/08/2020) sobre els horaris, la diferent tipologia d’hores i les activitats a desenvolupar en cadascuna d’elles i el seu encaix amb la desconnexió digital.

Educació ha de facilitar les eines i els mitjans per a la realització del teletreball

Educació ha de facilitar les eines i els mitjans per a la realització del teletreball i ha de vetllar per la salut del personal docent mitjançant avaluacions de prevenció de riscos i la implementació de les mesures corresponents. Alhora ha d’habilitar els mecanismes per garantir la privacitat i el dret a la mateixa imatge, informant i formant al professorat.
Cal que la formació adreçada al professorat sigui referida a la competència digital docent i en metodologies digitals i també en la prevenció de riscos laborals del teletreball.

Des de CCOO hem fet proposta al Departament d’Educació de la creació d’una comissió de seguiment de l’aplicació del teletreball durant aquest curs, 2020/2021, als centres educatius i les condicions de treball de les docents, per valorar-ne l’abast i fer les correccions que siguin necessàries.