Comitè de Salut i Seguretat del SSTT del Baix Llobregat

Dimecres, 3 de juny de 2020, hem tingut reunió del Comitè de Salut i Seguretat del SSTT Baix Llobregat, el contingut ha estat els Plans d’obertura dels centres educatius en la fase 2.

Els Delegats de Prevenció del Baix Llobregat, hem manifestat/denunciat que s’està incomplint la normativa, no s’han validat els plans d’obertura dels centres pels tècnics en prevenció de riscos de la Secció de Prevenció del Baix, ni s’ha fet cap seguiment per part del Comitè de Seguretat i Salut d’aquests plans. L’administració només ha informat que estan penjats a les webs dels centres i que el dia 8 s’obriran seguint les instruccions del Departament.

SSTT Baix Llobregat ens ha comunicat que ha fet una dotació d’un lot protecció a cada centre educatiu:

48 lots 5 caixes mascaretes higièniques de 50 unitats   206 lots 5 caixes mascaretes higièniques de 50 unitats
1 capsa de guants de 100 unitats 1 capsa de guants de 100 unitats
5 Litres gel desinfectant 10 Litres gel desinfectant

 

Ha informat que es dotara de manpares als CFA, EOI, E Educació Especial.

Pel que fa a les mascaretes, CCOO considera que és del tot insuficient dotar-los d’una mascareta higiènica. El mateix SPRL, en el seu document Proposta del SPRL Departament d’Educació posa molt clar que “quan no es pot garantir el distanciament social entrarem en altre tipus de mascara respiratòria”.

En aquest cas, no es pot garantir el distanciament social per part de l’alumnat, especialment en les edats més petites, gràcies a la pressió sindical dotaran de mascaretes fpp2 les llars d’infants, és obvi que també haurien de dotar al personal d’infantil (P3,P4,P5) a l’espera que aquesta mesura s’estengués a tot el personal.

Per tots aquests motius i incompliments, hem exigit que no s’obrin el centres sense garanties, manifestant enèrgicament la nostra oposició. Alhora hem situat la denúncia a inspecció de treball de CCOO Educació per les greus irregularitats i l’incompliment en matèria de prevenció per part del Departament.