CCOO exigim una rectificació al Departament per evitar l’afectació a l’alumnat, a les persones vulnerables i al personal substitut.

Avui el Departament ha finalitzat el permís per deure inexcusable del personal vulnerable i ha deixat les persones que el substituïen al carrer.

CCOO hem demanat urgentment aclariments a la comissió paritària de salut laboral i convocatòria extraordinària.

CCOO Educació denunciem que el Departament ha donat avui 21 de desembre per finalitzat el permís per deure inexcusable que tenia el personal especialment sensible pendent d’obtenir la IT. Cal dir que aquesta finalització es produeix en un moment en que ni la situació de salut de les persones vulnerables, ni les mesures de prevenció en els centres, ni per suposat la situació sanitària han millorat en absolut. Considerem que és molt greu que es faci retornar a la presencialitat a aquest col·lectiu especialment sensible al gener, quan les pròpies autoritats sanitàries estan alertant d’una tercera onada de contagis. La manca de sensibilitat del Departament cap als seus treballadors i treballadores passa ja de mida.

És inexcusable la manera com ha informat el Departament a les persones afectades, just abans d’un període no lectiu, sense possibilitat de gestionar la seva situació mèdica o el seu retorn de manera adequada ni amb la direcció del centre, ni amb les persones substitutes, Aquest fet demostra no només la manca de consideració cap al seu personal, sinó també vers l’atenció educativa de l’alumnat, ja que no permet cap traspàs d’informació, ni de seguiment pedagògic, ni didàctic. 

CCOO també volem manifestar el nostre total rebuig a aquesta decisió per l’afectació gravíssima que tindrà per a les persones substitutes que de manera sobtada perden la seva feina i deixaran de cobrar el període no lectiu de Nadal. Aquesta és la manera que té el Departament de tractar el personal que ha estat dedicant tot el seu esforç a l’educació en situació de pandèmia? Demanem menys campanyes d’agraïment i més fets!

CCOO exigim una rectificació, per evitar l’afectació a l’alumnat, a les persones vulnerables i al personal substitut. Demanem aclariments a la comissió paritària de salut laboral i la urgent convocatòria de la mateixa.

Ahir mateix CCOO Educació ja vam denunciar aquesta situtació: 21/12/2020 Les persones vulnerables i el personal substitut ho deixaran de ser per art de màgia?