A igual treball, igual salari! Complement de tutoria també pels “reforços Covid”!_

Els Serveis Territorials del Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona estan donant instruccions diferents i contradictòries sobre la possibilitat d’assignar el càrrec de tutor/a al personal docent nomenat com a “reforç Covid”, de manera que en alguns s’informa a les direccions que no poden fer-ho i en d’altres que sí. Tanmateix, la realitat és que el Departament no permet els nomenaments com a tutors/es dels “reforços”, tot i que molts/es ja estan fent aquesta funció. Per tant, aquestes persones no tenen la possibilitat de cobrar el complement corresponent, ni de tenir la puntuació associada a efectes de reconeixement d’estadis.

Qualsevol discriminació laboral és inadmissible, però és encara més greu quan es tracta de nous treballadors i treballadores que s’incorporen a la funció docent, en un moment d’emergència educativa tan difícil com l’actual i que, a més a més, accepten una tasca tan important com la de tutoria.

Recomanem al personal interí que tingui nomenament Reforç COVID i assignades tasques com a tutor/a sense cobrar el complement de tutoria, es posi en contacte amb la persona delegada de CCOO del seu centre, per rebre assessorament i poder reclamar la retribució d’aquesta responsabilitat docent.

Les CCOO ja hem demanat explicacions al Departament i li exigim el reconeixement immediat a tots els efectes, administratius i econòmics, i des de l’inici de la relació laboral del càrrec de tutoria per tothom que l’estigui exercint.