Després de la reunió del Conseller amb la representació de les docents del Departament d’Educació, CCOO es reafirma en la necessitat d’un gran acord social per l’Educació.

La reunió del passat dimecres 6 de maig, el Conseller la va plantejar com un espai de debat i reflexió sobre aquest final de curs i el vinent.

Pel que fa a la preinscripció, CCOO ens mostrem contraris a mobilitzar un mínim de tres treballadores a cada centre educatiu per garantir el dret de les famílies a lliurar el document al centre escollit. La nostra posició de creació d’oficines municipals per poder donar suport a les famílies  que no poguessin realitzar-la telemàticament, és més necessari que mai en mig d’una pandèmia global.

Respecte al final de curs i el proper, el Conseller va traslladar els seus dubtes i incerteses. Realment, ningú sap com ni quan tornarem a les aules, però serà absolutament més necessari que mai un increment dels recursos que s’haurà de produir en una societat més pobra a causa de la crisi econòmica, i que garanteixi la seguretat sanitària de treballadores i usuàries.

Per aquests motius, i ja què l’educació a Catalunya està conformada per molts més sectors que els representats en aquesta reunió, les CCOO seguim insistint en la convocatòria de la Mesa de Diàleg Social, on el Govern i els agents socials definim un gran acord per garantir el dret a l’Educació i les condicions laborals del conjunt de treballadores i treballadors. Un cop assolit aquest acord, serà el torn de concretar-ho en els diferents àmbits de negociació sectorials.

Perquè l’Educació de Catalunya la conformem les docents de la xarxa pública del Departament i municipal, la concertada i privada, però també el personal de suport educatiu i d’administració i serveis d’aquests centres, les treballadores del lleure educatiu i sociocultural, l’educació no reglada, l’educació infantil i les universitats. No deixem a ningú fora del diàleg i la concertació.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.