Concertada

Ja han començat a obrir els centres educatius del primer cicle de l’educació infantil per a la preinscripció, i en els propers dies s’afegeixen la resta. Quan entrem a la fase 2 de la desescalada, podrien reobrir-se per algunes activitats, com tutories i el treball en petits grups amb els cursos finalistes, així com les proves per obtenir una titulació, les proves ABAU per a l’accés a la universitat o les d’accés als cicles formatius.

Davant d’aquesta situació, el Departament ha de negociar amb la representació sindical per garantir la seguretat de les treballadores i de l’alumnat. Una negociació àmplia que impliqui al conjunt de la classe treballadora del sistema educatiu: personal docent, suport educatiu, personal d’administració i serveis i dels espais de migdia i extraescolars. Cap àmbit del sistema educatiu que regula el Departament d’Educació pot quedar al marge de la participació sindical.

És una negociació que encara no ha començat i que no pot esperar més. Des de la Federació d’Educació de CCOO hem demanat la convocatòria de la Mesa del Diàleg Social per dibuixar el marc general de la desescalada i del futur de l’Educació, dret bàsic i pilar fonamental de la nostra societat. Immediatament després, serà el moment per a la concreció de les mesures a les diferents meses negociadores sectorials.

Les CCOO ja hem fet públiques les nostres propostes, situant l’Educació com una eina imprescindible per encarar aquesta nova normalitat a la qual ens apropem. Unes propostes que plantegen la necessitat de millorar el servei educatiu amb increments de recursos i reducció de ràtios, fent servir tots els recursos educatius dels quals disposem com a societat.

Podem entendre els dubtes dels i les nostres dirigents polítiques per encarar la desescalada d’una pandèmia global per a la qual ningú estàvem preparats. El que no els permetrem és que no negociïn amb la representació sindical els plans de contingència, seguint criteris sanitaris i pedagògics, quantificant la plantilla de personal necessària per dur-los a terme, garantint que no deixem ningú enrere i fer-ho amb totes les mesures de seguretat.

És necessària una reunió urgent per parlar de l’infrafinançament als centres concertats i de la manca de control del diner públic que reben els centres. Aquestes dues realitats fa que siguin les treballadores del sector les afectades. Volem que si ha d’haver un increment de la partida econòmica als centres vagi directament a la millora de les condicions laborals de les persones treballadores i amb l’acord del no acomiadament del personal contractat.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies