COMUNICAT ALS TREBALLADORS I A LES TREBALLADORES DE LES ESCOLES DE LA FUNDACIÓ VEDRUNA

CCOO MANIFESTEM

El nostre total rebuig a la proposta que el personal dels centres Vedruna faci una donació voluntària a la Fundació del 10% del seu salari net fins al restabliment de la normalitat a les escoles, argumentant que és l’única manera de reduir de 6 a 3 milions d’euros el dèficit que la Fundació diu que pateix i, per tant, l’única manera que no s’hagin de tancar centres al setembre. Entenem que és una demanda unilateral, al marge dels delegats i de les delegades sindicals.

CCOO INFORMEM

  • Es tracta xantatge econòmic, fent servir la por a la pèrdua del lloc de treball i pervertint, per tant, el sentit de qualsevol donació voluntària
  • L’entitat obligatòriament ha de canalitzar els problemes que puguin repercutir en el seu personal a l’àmbit laboral, exposant amb transparència la situació econòmica i negociant amb la Representació Legal dels Treballadors i Treballadores (RLT) de cada centre, i dintre de la legalitat establerta, les mesures que suposin el menor perjudici per als treballadors i les treballadores.
  • La Fundació ha eludit les vies que l’Estatut dels Treballadors preveu per abordar situacions difícils i perquè les empreses puguin tenir viabilitat i mantenir els llocs de treball, sempre negociant amb els delegats i les delegades sindicals.
  • Correspon a la Fundació, no als treballadors i treballadores, assumir la responsabilitat de la seva gestió de recursos i esgotar totes les eines al seu abast: ajuts de les Administracions, crèdits, avals... En el pitjor dels casos, si s’acredités que un centre s’hagués de tancar i es complissin les condicions establertes, existeix l’opció que passi a titularitat pública amb el manteniment de tots els llocs de treball i de tots els drets laborals adquirits.

CCOO RECOMANEM

  • No acceptar aquesta proposta unilateral de donació de salari feta per la Fundació Vedruna
  • No col·laborar a una acció promoguda unilateralment per la Fundació i reclamar sol·licitar el marc de la negociació amb la RLT per tractar tots els temes laborals que afectin les persones treballadores.
  • No signar per mostrar col·lectivament a la Fundació que la seva prioritat ha de ser sempre la protecció del seu personal, que és qui sosté amb el seu esforç la viabilitat de les escoles Vedruna.

Per a qualsevol consulta ens pots trobar a [email protected]

CCOO Lluita pels teus Drets!

Comparteix.

Comentaris tancats.