Concertada

CCOO demana que es modifiqui la LOMLOE per tal que el personal d’administració i serveis (PAS) de les escoles concertades passi a pagament delegat.

D’una banda, d’aquesta manera es tindria un major control sobre els diners públic. D’altra banda i donada la situació d’infrafinançament i falta de recursos de l’escola concertada, s’evitarà que les titularitats prenguin mesures com les que ja van dur a terme el passat estat d’alarma. Llavors, les direccions de molts centres van voler fer recaure l’esforç econòmic sobre els treballadors i treballadores. Efectivament, es van aplicar ERTOs a molt personal d’administració i això és podia haver evitat. D’altres centres van fer tornar hores que es van deixar de fer presencialment en tancar els centres de treball o, fins i tot, es va pressionar al personal d’algun centre perquè cedissin una part del seu salari a l’empresa.

Així doncs, si el PAS de l’escola concertada passa a pagament delegat, s’evitarà que les conseqüències econòmiques d’aquesta situació d’emergència sanitària reverteixin sobre les persones treballadores. No en va, són els treballadors i treballadores de l’educació les que han sostingut el sistema educatiu amb el seu esforç i sobretreball.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies