Durant el debat de la LOMCE, CCOO va plantejar que part de l’articulat que regula els mòduls de concerts i el pagament delegat havia quedat obsolet: no només no respon a moltes demandes dels seus professionals, sinó que dificulta la resolució de molts problemes laborals. Per a la seva solució, CCOO ha anat presentant any rere any una sèrie de propostes que han comptat amb l’aval del Consell Escolar de l’Estat (ratificades el passat 29 d’octubre).

10 PROPOSTES LABORALS DE CCOO PER A L’EDUCACIÓ CONCERTADA DAVANT LA TRAMITACIÓ DE LA NOVA LLEI EDUCATIVA

Com la LOMCE no va atendre ni va resoldre cap d’aquestes qüestions, CCOO ha reprès aquestes propostes en l’inici del debat de la nova llei educativa:

  1. Concretar els terminis per aconseguir l’equiparació real, de manera que, en un període de 3 anys, la jornada lectiva I el salari del professorat de la concertada sigui el mateix que el del professorat dels centres públics de la seva mateixa comunitat autònoma (amb inclusió dels complements singulars i amb la conseqüent reducció progressiva de les hores lectives).
  2. Subdividir la partida d’ “Altres Despeses” del concert en dos, separant les despeses de manteniment del centre dels salaris del seu Personal d’Administració i Serveis, i amb accés de tot aquest personal al pagament delegat.
  3. Regularitzar a la llei la partida per a l’atenció del personal complementari d’educació especial i unitats de suport a la integració, així com el seu accés al pagament delegat.
  4. Concretar els conceptes a abonar amb la partida de “Despeses Variables” perquè incloguin clarament el Premi de Fidelitat (no pagat o extingit en algunes comunitats autònomes ) i/o prevegi la possible percepció d’altres complements salarials.
  5. Donar prioritat per accedir a les vacants en centres concertats al personal que hagi estat prestant serveis en altres unitats concertades suprimides.
  6. Millorar la publicitat de les vacants en els col·legis concertats, i augmentar la participació i la transparència en la contractació i l’acomiadament.
  7. Reduir la jornada lectiva setmanal del professorat major de 55 anys que ho sol·liciti.
  8. Negociar criteris objectius que defineixin les plantilles de personal d’administració i serveis i personal titulat complementari dels centres educatius concertats, com a pas previ a la seva incorporació al pagament delegat.
  9. Possibilitar la implementació de complements autonòmics per al personal complementari i d’administració i serveis dels centres concertats ordinaris i d’educació especial.
  10. Estendre a l’ensenyament privat la norma que regularà la professió docent.

Totes aquestes mesures es complementen amb les que CCOO ha reivindicat sempre i que ha anat recollint en plataformes reivindicatives, com s’ha fet a nivell estatal davant la negociació del VII Conveni Col·lectiu, configurant així una bateria de propostes encaminades a millorar les condicions laborals dels treballadors i les treballadores de l’educació concertada.

AMB CCOO LLUITES, AMB CCOO AVANCES

03_11_2020_10-propostes-laborals-concertada-ca

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.