1. A quin alumnat va destinat el pla d’obertura dels centres escolars?

Primer de tot hem de conscienciar a tota la comunitat educativa que el pla reobertura de centres estar destinat bàsicament a facilitar l’atenció a la població escolar més vulnerable i la conciliació en aquells casos on els pares hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar o no es puguin acollir a altres mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.

2. Quan obriran els centres escolars?

Els centres obriran a partir de l’1 de juny i només aquells que es trobin a una regió sanitària en fase 2.

3. Quin alumnat podrà d’anar al centre?

  • Infantil:

Serà exclusivament un espai d’acollida de l’alumnat els progenitors de les quals, per motius laborals i professionals, hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo.

En grups d’un màxim de 8 alumnes a P3 i 10 alumnes a P4 i P5, i en horari de 9 a 13 hores.

  • Primària:

Els alumnes de 6è de primària només per a realitzar una orientació pel canvi d’etapa amb grups com a màxim de 13 alumnes.

La resta de nivells de primària només per a la realització de tutories individualitzades amb cita prèvia. I si hi ha les mesures de seguretat adients i en cas molt excepcional trobada en grup reduït d’alumnes. Sense superar els 13 alumnes per grup.

  • Secundària

S’aconsella atendre per orientació a l’alumnat de quart d’ESO i per suport als de 2n de batxillerat o cicles. Això comporta l’obertura dels centres on s’imparteix l’ES, batxillerat, formació professional. En tots els casos amb un retorn gradual de l’alumnat, amb horaris esglaonats.

La resta de nivells de secundària només per a la realització de tutories individualitzades amb cita prèvia. I si hi ha les mesures de seguretat adients i en cas molt excepcional trobada en grup reduït d’alumnes.

No superant en cap dels casos els 15 alumnes per grup.

  • Educació especial

Tot just avui han lliurat el pla de reobertura. És un cúmul de despropòsits. Informació als enllaços adjuntats.

  • Llars d’infants

Només hauran d’obrir les llars d’infants que puguin garantir les mesures de seguretat i salut corresponents. És a dir la seva obertura no és obligatòria sinó voluntària.

Si s’opta per la seva obertura s’ha de complir els requisits següents:

  • No podran anar a la llar els infants del grup de 0 a 1.
  • A la resta de grups els infants podran anar a la llar amb un màxim de 5 alumnes per grup. En cas que la demanda sigui superior als 5 infants, es prioritzarà a aquelles famílies que per motius de feina o per altres justificats no puguin atendre als seus o les seves filles.
  • La franja horària d’obertura serà de 9 a 13h. Es podrà oferir servei de menjador dins d’aquesta franja horària.

4. Quans s’acabarà el curs escolar?

El curs s’acabarà el 19 de juny i les activitats lectives continuaran sent telemàtiques. Excepte a les llars d’infants que finalitzaran quan tenien previst dins el seu calendari escolar.

5. Tot el professorat ha d’anar presencialment?

No. Les persones amb diabetis, malaltia cardiovascular, inclosa la hipertensió, malaltia hepàtica crònica severa, malaltia pulmonar crònica, insuficiència renal crònica, immunodepressió, càncer, dones embarassades, obesitat mòrbida (IMC>40) i més grans de 60 anys, no podran tenir activitat presencial a les activitats del centre del mes de juny.

Com l’estat de salut de les persones treballadores és confidencial. Només cal comunicar que és una persona especialment sensibles i en tot cas si la titularitat dels centre el pot remetre al servei sanitari del Servei de Prevenció de Riscos Laborals (SPRL) que tingui el centre.

Teniu més informació actualitzada, ha variat una mica, a l’enllaç: Persona especialment sensible

6. On puc trobar més informació?

Als enllaços següents:

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.