L’acadèmia d’idiomes International House Eastern Spain (IHES) tanca les portes. Concentració el 29 d’octubre (11h) al carrer Trafalgar, 14, de Barcelona

L’acadèmia d’idiomes International House Eastern Spain (IHES) ha decidit tancar, després de 50 anys d’activitat. Comptava amb centres de formació a Barcelona, Sabadell, Terrassa, Mataró, Tarragona, Palma i Saragossa. 300 treballadors perden les seves ocupacions. Milers d’estudiants afectats. Molts d’ells, havent pagat unes inscripcions en cursos als quals ja no podran accedir.

Després d’anys de mala gestió, resultat de polítiques empresarials d’expansió poc assenyades a la Xina, Colòmbia, Mèxic i altres països, les pèrdues acumulades pel grup d’empreses han resultat fatals per a la matriu d’IHES.

La pandèmia de la COVID-19 ha agreujat la crisi que ja arrossegava durant l’última dècada el grup empresarial fins a donar-li la puntilla. La negativa de l’empresa a publicitar cursos durant els primers mesos de la pandèmia i, després, a obrir l’escola per a realitzar matricules ja va fer sospitar als treballadors de la voluntat, de l’alta direcció, els administradors d’IHES i socis (Carmen Rodríguez, Ferran Bargalló i Jonathan Paul Dykes), de conduir l’empresa al tancament aprofitant l’actual conjuntura de crisi. Els deutes acumulats amb la Seguretat Social, proveïdors essencials (com Cambridge University o IL3-Universitat de Barcelona, entitats garants d’alguns dels diplomes emesos per IHES) s’arrossegaven, en alguns casos, d’anys enrere.

La preocupació més estesa entre els treballadors és que els estudiants matriculats per a aquest últim curs puguin recuperar els seus diners. Així mateix, els antics empleats confien que les entitats garants dels diplomes emesos per IHES lliurin els seus diplomes als alumnes de cursos anteriors que estan pendents de rebre els títols que acrediten la superació dels cursos pels quals van pagar.

En el terreny de drets laborals, els representants dels treballadors d’IHES estan pendents de confirmar si l’empresa va pagar les quotes a la Seguretat Social que permetin als exempleats gaudir plenament dels seus drets i cobertures econòmiques.

Demà dijous, 29 d’octubre, a les 11 hores, tindrà lloc una concentració dels treballadors i les treballadores d’International House, al carrer Trafalgar, 14, Barcelona.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.