Conveni col·lectiu d’ensenyaments no reglats: complerts tots els tràmits

El 15 de maig de l’any 2020, patronal i sindicats es van reunir per a resoldre els requeriments de l’autoritat laboral contra el conveni col·lectiu dels ensenyaments no reglats de Catalunya.

Jurídicament la taula de negociació s’havia de constituir de nou. La manca del certificat correcte sobre la representativitat a la taula negociadora va invalidar tot el procés de negociació i també la signatura del text del conveni col·lectiu i de les taules salarials en el mes de setembre de l’any 2019. Un cop acomplert aquest tràmit, la Generalitat procedirà al registre i publicació del conveni en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Els canvis introduïts no canvien la substància del text signat el dia 23 de setembre de l’any 2019, no hi haurà canvis en les taules salaris de l’any 2020 i 2021, còmput de jornada, descans, vacances i permisos.

S’unifiquen les condicions de treball de 10.000 treballadors i treballadores en més de 450 centres de treball a Catalunya (acadèmies d’idiomes, informàtica, reforç escolar, formació contínua, formació ocupacional, preparació d’oposicions, ensenyaments artístics i altres).

En la mateixa reunió hem sol·licitat a la patronal obrir una taula sectorial per tractar els ERTOs, un reglament sectorial per al teletreball i el futur del sector.