Les treballadores del sector continuaran pagant les conseqüències de la signatura del XII Conveni Col·lectiu

CENTRES D’ASSISTÈNCIA I EDUCACIÓ INFANTIL

Les treballadores del sector continuaran pagant les conseqüències de la signatura del XII Conveni Col·lectiu

Les organitzacions patronals i la resta dels sindicats del sector (USO, FSIE i UGT) van acordar en la Mesa d’aquest 24 de febrer modificar l’article 10 del Conveni Col·lectiu i adscriure a les educadores en el grup 3 de cotització (Caps administratius i de taller), en contra del criteri defensat per CCOO. Aquestes treballadores, donades les funcions que realitzen i la formació que se’ls exigeix, haurien d’enquadrar-se en el grup 2 (Enginyers tècnics, perits i ajudants titulats). Per això, anunciem que aviat iniciarem les accions oportunes en defensa dels interessos d’un col·lectiu doblement maltractat amb la signatura del XII Conveni.

Respecte a l’adequació de les taules salarials per efecte de la pujada del Salari Mínim Interprofessional, CCOO va presentar una proposta que passava per:

  • Educadores             SMI + 150 €
  • Personal de cuina SMI + 50 €
  • Auxiliar de suport SMI + 50 €
  • Personal administratiu SMI + 50 €

La resta dels sindicats van proposar que les educadores passessin a cobrar l’SMI més 50€ i per a la resta de les treballadores, l’SMI. Causa sorpresa que tan sols 9 mesos després que signessin el conveni col·lectiu, acordant unes condicions salarials totalment inacceptables, plantegin ara un increment per a les educadores fins a arribar als 1.000 euros.

Per què no ho van lluitar en el seu moment? Per què van signar els 930 €? Davant la negativa patronal a moure’s dels 950 €, estan disposats FSIE, USO i UGT a secundar les mobilitzacions que plantegi CCOO en defensa d’unes condicions salarials dignes? Acceptaran sense més el plantejament patronal que les educadores cobrin exactament el mateix que la resta de les treballadores a les quals no se’ls requereix ni formació ni responsabilitat? La seva proposta per a les educadores no serà un gest de cara a la galeria sabent per endavant que no presentaran batalla?

AMB CCOO LLUITES, AMB CCOO AVANCES