Reunió 07/05/2020 amb representants de la Generalitat i sindicats

CENTRES OCUPACIONALS, SOI, CENTRES DE DIA

UGT/CCOO:

Manifestem que a l’anterior trobada vam demanar que hi fossin en aquesta reunió, els secretaris generals dels Dpt Treball i Salut (Pelay i Ginesta) per explicar-nos què passarà amb la incorporació dels usuaris i treballadors a centres ocupacionals, SOI i centres de dia. No hi son.

GENCAT: En representació de la Generalitat Sra. AINA PLAZA, directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Ens explica que no han pogut venir els secretaris generals.

Pendents de la decisió del Gobierno de Madrid sobre la proposta de desconfinament feta per Catalunya i d’altres reunions internes a la Generalitat. En tot cas pel dia 11 encara no hi han concrecions però ens avançaran el que s’està fent i decidit:

Centres oberts, centres de dia, centres ocupacionals recomanació expressa recuperació activitat a Fase 3. No es podran obrir fins llavors.

Elaborem protocols de cara al desconfinament.

Faran materials específics per les persones treballadores (infografies).

Recomanacions pr a les relacions amb l’exterior (transport, responsabilitats direcció,…etc

No tenen tancat encara al 100% el procés.

Als serveis ocupacionals se’ls continua assegurant el pagament del 100% del mòdul de subvenció.

Els compromisos adquirits amb el departament en matèria de tarifes es mantindran i confirmen l’augment previst d’un 2,5% per al 2020 per a les entitats del valor del cost de referència, està contemplat en pressupostos aprovats el dia 24 d’abril al Parlament.

CCOO:

Insistim en la necessitat de certeses polítiques i en tenir informació clara i puntual de tot el que es faci.

Restem a l’espera que ens facin arribar tots els criteris i protocols pel desescalament als centres d’atenció diürna i, com afectarà a usuaris i professionals.

En emplacem a la pròxima reunió del dia 12 de maig

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.