Manel Pulido, Secretari General de CCOO Educació amb relació a l'afectació del coronavirus al món educatiu.

Manel Pulido, Secretari General de CCOO Educació amb relació a l'afectació del coronavirus al món educatiu.

Companyes i companys, estem en una situació excepcional. Les mesures decidides ahir pel Govern en relació amb el Coronavirus estan afectant de moltes maneres a les treballadores dels diferents àmbits educatius.

Des de les CCOO d’Educació volem començar manifestant la nostra solidaritat amb totes les persones malaltes i fer una crida a tothom a seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries.

En una situació d’emergència com la que vivim cal posar la salut pública per sobre de qualsevol altra consideració i garantir que els sacrificis que haurem de fer tothom no recaiguin en les treballadores més indefenses i precaritzades.

Així doncs, cal garantir el tancament efectiu de tots els centres educatius i reduir al mínim indispensable les activitats laborals presencials a les universitats per garantir la contenció comunitaria. En tots dos casos de manera homogènia, sigui quina sigui la categoria professional de les persones afectades o la titularitat dels centres.

Al mateix temps cal extremar la protecció contractual del personal externalitzat dels diferents àmbits educatius. Qualsevol mesura que afecti personal del lleure, de neteja, restauració etc, ha de ser negociada amb la representació sindical, i, només com ha últim recurs ha de suposar la interrupció de la relació laboral. A l’atenció a la discapacitat demanem protegir la salut de la població de risc i les condicions laborals de les treballadores.

Malauradament ens estem troba en massa casos on no es fa així. Demanem a les autoritats polítiques, als rectorats de les universitats i a totes les empreses que facin una gestió responsable d’aquesta situació.

A CCOO continuem a la disposició de totes les treballadores i buscarem els canals necessaris, fins i tot en aquest moment per fer arribar la nostra denúncia de les situacions injustes i exigir solucions.

Ara més que mai, CCOO estem al teu costat!.

Comparteix.

Comentaris tancats.