Retorn als centres educatius sense garanties de seguretat… UNA VERGONYA!

Retorn als centres educatius sense garanties de seguretat… UNA VERGONYA!

Avui hem sabut que el Departament ha enviat un correu als directors o directores dels centres educatius, comunicant-los que demà es farà oficial que el retorn tindrà lloc quan es produeixi la fase 2 de desconfinament. En l’esmentada comunicació s’indica que en virtut de l’autonomia de centre hauran de decidir com aplicar les instruccions que se’ls donaran. Unes instruccions que lamentablement encara no tenen, ni n’ha estat negociat el seu marc.

A això cal sumar la situació de manca de recursos i d’informació del Departament en la qual s’han trobat molts centres educatius perquè el retorn per realitzar la preinscripció es pugui fer amb seguretat. El Departament no ha fet arribar a aquests centres educatius els Equips de Protecció Individual (EPIs) o col·lectiva adequats ni en nombre (manca de mampares, guants, hidrogel, etc.) ni quant als requisits d’aquests.

La gestió de la preinscripció amb seguretat s’ha carregat a les espatlles de les direccions que en molts casos han hagut d’adquirir el necessari per assegurar-ne les condicions de seguretat per garantir la salut personal i pública. Trobem irresponsable que el Departament no informi convenientment a les direccions i amb l’antelació deguda i no els faciliti els recursos suficients siguin de protecció col·lectiva o individual.

CCOO exigim una tornada als centres amb seguretat i negociació. No permetrem que no es negociï amb la representació sindical el marc dels plans de contingència, seguint criteris sanitaris i pedagògics, quantificant la plantilla de personal necessària per dur-los a terme, garantint que no deixem ningú enrere i fent-ho amb totes les mesures de seguretat. Una negociació que ha d’abarcar tots els sectors educatius: treballadores de l’escola concertada, lleure educatiu i sociocultural, personal de suport educatiu i d’administració i serveis….Una negociació a la que el Govern de la Generalitat encara no ha respost.

Pel que fa al Departament d’Educació, sol·licitem, igualment, una convocatòria immediata de reunió dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals del Departament i dels comitès de seguretat i salut dels diferents serveis territorials i del CEB.