Fridays for Future Barcelona: Dia Global pel Clima el proper 25 de setembre. Treball digne, vida digne, futur digne

Treball digne, vida digne, futur digne

Fridays for Future Barcelona. Estem presenciant un moment molt difícil pels moviments socials degut a la pandèmia del coronavirus. Si abans la nostra tasca ja es veia obstaculitzada per impediments burocràtics, o per la manca d’interès en algunes lluites, després de mesos de confinament i amb una crisi econòmica agreujada, ens trobem en un punt d’inflexió.
En el cas de Fridays for Future Barcelona, com a moviment ecologista, estan i estem certament preocupats per la poca transcendència que les notícies de la crisi climàtica estan tenint en mig d’aquest context. Sabem que no existeix cap futur on la salut estigui garantida mentres les prioritats siguin els guanys empresarials. També sabem que no tenim tot el temps del món.
Per aquest motiu, Fridays for Future Barcelona continua amb la lluita i portem a Barcelona la iniciativa internacional de Fridays for Future de convocar un Dia Global pel Clima el proper 25 de setembre. Més informació a http://www.fridaysforfuturebcn.cat/
Sortirem al carrer per reclamar fortament justícia climàtica, parlant del clima, i parlant del treball. Perquè entenem que se’ns està venent un relat que vol legitimar l’acceleració digital sense qüestionar els seus problemes, que beneficia més l’economia multinacional que la local, i que alimenta el creixement econòmic desigual entre països i dins dels mateixos.

Treball i clima s’han de formular en un mateix discurs, i per això us podeu adherir al  MANIFEST de Fridays for Future Barcelona:

  • Després de llegir-lo podeu adherir-vos-hi mitjançant el següent formulari.
  • Com us dèiem, a més, la intenció és sortir al carrer, i voldríem fer-ho unides amb altres organitzacions i moviments socials. Us convidem a la sentada que es farà a Pg. de Gràcia, el dia 25, cap a les 18h de la tarda.
  • L’anterior formulari recopila les ADHESIONS DE COL·LECTIUS.
  • Seguint les mesures sanitàries, per a limitar l’aforament de persones que volen venir individualment, ens hem vist obligades a formalitzar la participació a l’acció creant un Eventbrite. AQUÍ es poden fer INSCRIPCIONS INDIVIDUALS. Agraïm que, si no sou un col·lectiu i voleu participar, feu servir el link per a registrar-vos individualment. 

Per qüestions de la Covid-19, hi ha l’obligació de fer una convocatòria mig tancada. Per aquest motiu cada col·lectiu representat hauria de tenir un màxim nombre d’assistents, que caldria que ens indiquessiu, aproximadament, al formulari.

Ens agradaria coordinar bé una acció per la justícia climàtica i social en què els missatges siguin diversos, perquè els col·lectius som diferents però amb una mateixa necessitat de ser escoltats i escoltades.

Si alguna de vosaltres pot i vol donar un cop de mà amb la seguretat de la sentada, hem creat aquest grup de Telegram perquè es puguin afegir i ajudar: https://t.me/joinchat/O6eSqhtPUBkZ_jG6EruUEA