Una cosa és dir i una altra fer

Potser moltes ja no us en recordeu d’aquell 14 de juliol, quan el Conseller d’Educació, en una de les més esperades rodes de premsa de les moltes a les què ens ha acostumat, va presentar amb tota solemnitat, les dades de contractació per aquest curs.

El que va dir aleshores era que hi hauria un increment – clarament insuficient- de 4.368’5 docents per l’escola pública i 1.048’5 per la concertada.

Finalment, avui 6 d’octubre, el Departament d’Educació ens informa per escrit que el total de nous nomenaments realitzats per aquest curs, és de 3.478’5 a l’escola pública. Això implica que falten 890 docents dels promesos pel conseller Bargalló.

Evidentment, quan es tracta de reconèixer que no compleixen ni la seva pròpia paraula, no toca fer cap roda de premsa, no fos cas que algú s’assebentes.

A més a més, hem de denunciar que no tenim cap notícia de quins criteris s’han utilitzat per repartir els 1.048’5 docents per a la concertada, ni tan sols si de veritat s’ha realitzat, ja que les patronals ens diuen que no en saben res.

Pel que fa al lleure educatiu, les patronals tampoc no ens saben explicar què se n’ha fet de les promeses televisives del juliol. Aleshores anunciaven 350 monitores per acompanyament en temps no lectiu i 675 monitores per alumnat amb necessitats educatives específiques en temps de migdia. A dia d’avui, cap notícia.

Pel que fa a les 1.265 persones d’atenció educativa del Departament d’Educació promeses, només s’han cobert 1112 dotacions, amb el que encara falten 53 persones.

Exigim que el Departament d’Educació aclareixi aquestes dades davant de la Comissió d’Educació que es van comprometre a constituir davant la Mesa del Diàleg Social. Aquesta Mesa seria l’única opció d’analitzar el sistema educatiu en el seu conjunt, ja que actualment no tenim constituïda cap Mesa Tripartita per l’escola concertada o pel lleure educatiu.