CCOO considerem que les extraescolars i els equipaments infantils s’haurien de mantenir obertes perquè són una part ineludible del dret a l’educació.

Les activitats del lleure i les extraescolars són un dret de la infància. L’educació no formal esdevé un espai d’aprenentatge en valors positius i de no discriminació, que ajuda als infants a formar-se com a persones de manera transversal i integral. Per a la infantesa, en molts casos, és l’únic àmbit lúdic que poden tenir accès. Sense oblidar que ajuda a la conciliació de moltes famílies, evitant també que s’hagin de fer càrrec els avis/as com a persones vulnerables que són.

Les extraescolars és un àmbit segur, tenen uns protocols específics, i unes professionals que han adaptat les activitats per poder ajustar-se a la nova realitat. Permeten la traçabilitat i el control del virus en espais de socialització importantíssims pel desenvolupament dels infants. Des de CCOO entenem que igual que en els parcs, espais d’esbarjo, camins de muntanya…, Es permet el lliure accés sense cap mena de restricció ni de control de les normes d’higiene establertes, creiem que les extraescolars tampoc haurien de veure restringida la seva activitat, ja que en tots i cadascun dels centres on es realitzen, es pot establir una traçabilitat en cas de detectar-se un positiu i es garanteix el compliment de les mesures d’higiene establertes.

El tancament de les extraescolars i els equipaments infantils, provocarà que molts treballadors i treballadores del sector tornin a una situació de precarització de la qual encara moltes no havien sortit. En menys d’un mes des de l’inici de les activitats, ens tornem a enfrontar, amb el millor dels casos, possibles nous ERTOS, però arribant a la possibilitat de finalitzacions de contractes, suspensions, o modificacions substancials de condicions de treball… Una situació que afecta milers de treballadors/es, i que afebleix encara més un sector que va patir moltíssim el confinament anterior.

No necessitem tancar activitats que resulten essencials i que tenen uns protocols específics. Necessitem una aposta per la continuïtat de manera segura a través de recursos que s’apliquin en mesures de seguretat, equips de ventilació per quan les activitats no siguin a l’exterior i EPIS per evitar contagis.

Un cop més la Generalitat ha pres les mesures de restricció sense tenir en compte la part social implicada i improvisant amb la normativa i sense la suficient claredat en els seus conceptes i normes a seguir en el cas del lleure.

Ni els infants, ni les treballadores, ni el sector podem tornar a pagar aquesta crisi.

Més informació: educaccio.cat/lleure/

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.