Situació laboral a 24 de març de 2020

Ja us vam explicar la setmana passada que l’empresa va presentar al Departament de Treball un ERTO per causa major de forma unilateral.

A hores d’ara encara no tenen la resolució per part del Departament de Treball. Ni els hi han donat el OK ni els hi han tirat enrera. Per tant nosaltres continuem estan donades d’alta a la seguretat social.

No obstant això, CCOO hem continuat negociant al llarg d’aquests dies. 


Que hem aconseguit allargant la negociació?

  • 1. Entrar dintre de les millores que va decretar el Govern d’Espanya amb el Reial Decret de la setmana passada.


Aquestes millores són:

– El temps que estem ara a l’atur no serà descomptat del que tenim acomulat. O sigui, no perdem dies d’atur. Aquests dies no és comptabilitzen.


– Tè dret a cobrar tothom, sigui quin sigui el temps que tinguis cotitzat.


  • 2. Decret de la Generalitat de Catalunya, on es pagaran els serveis de menjadors en escoles públiques. L’empresa encara està mirant juridicament si això ens ho accepten o no.


  • 3. Acord entre les patronals del sector del lleure i sindicats més sigmificatius en el sector.


Ara, s’està intentant incloure tambè a les escoles concertades i privades, perquè és descriminatori el fet de variar la nostra situació laboral segons el centre de treball que estiguis, quan tenim les mateixes funcions i el mateix salari.

Qualsevol informació que rebem per part de la Generalitat i/o de la patronal informem a l’empresa perquè ho tinguin en compte.


Nòmina mes de març: Cobrarem el 100 % de la nòmina d’aquest mes. Serà com avançament de nòmina. Estem negociant la manera de retorn.

Quines suposicions ens podem trobar:

1. Que el Erto tiri endavant per a tothom. A la tornada haurem de retornar l’avançament d’aquesta nòmina

2. Que el Erto tiri endavant només per les treballadores d’escoles privades i concertades

Les treballadores d’escoles públiques continuen cobrant el seu salari, no hauran de retornar l’avançament d’aquests dies  i continuaran sent treballadores de l’empresa perquè la Generalitat pagarà el seu sou a l’empresa, i per tant l’empresa ens pagarà a npsaltres. Les treballadores d’escoles concertades  i privades a la tornada haurem de tornar aquest avançament.

3. Que el ERTO quedi anul.lat per a tothom. Totes continuarem sent treballadores de l’empresa i per tant la nòmina dels dies no treballats no l’haurem de retornar.



SALUT!!!!