Situació a 1 d’abril

El passat dia 17 de març l’empresa va presentar l’ERTE al Departament de Treball.  

Ahir a la nit l’empresa ens va notificar que l’Erte ha estat aprovat pel Departament de Treball, és efectiu des del passat 13 de març.

Quant cobrarem la primera prestació? 
La cobrarem el dia 10 de maig. ( si no canvien les lleis, i no apareix un nou RD que faci variar les dates)

Quina quantitat cobrarem? 
Cobrarem el 70 % del salari base (base reguladora) . Mentre estem en ERTO no generem pagues extres ni vacances.  


Estem reben correus per part de l’empresa per fer formació.

Com a sector, tant l’empresa com nosaltres les treballadores tenim dues formacions que són obligatories, Manipulació d’Aliments i Prevenció de Riscos. 

L’empresa ha enviat correus perquè qui vulgui, de forma voluntària pugui fer aquestes o altres formacions. 

Com a CCOO hem pactat amb l’empresa que aquests cursos seran compensats, qui vulgui de forma voluntària faci els dos cursos ( Manipulació d’Aliments i Prevenció de riscos) o algún dels dos cursos. Com a CCOO no podem permetre que els dos cursos que tenim per obligació per ser treballadores del sector ens els facin fer mentre duri l’Erto. Com sabem que tenim companyes que el faran, CCOO hem pactat que siguin compensats a la tornada. Cada un d’aquests cursos tenen una durada aproximada de 2 hores.

Aquests cursos, mentre estiguem en el ERTO es faran de manera voluntària i si disposem dels mitjans per realitzar-los. En el moment del ERTO no ens poden obligar perquè tenim el contracte amb suspensió. A la reincorporació de la feina si que pasaran a ser obligatoris i per tant tambè seran compensats econòmicament o en temps de descans. 

En el cas que l’empresa m’envii altres cursos per fer sempre seran voluntaris, mai obligatoris, però  no seran compensats.

CCOO continuarem negociant per intentar aconseguir millores en la situació actual.

Us anirem informant. Salut per a totes!!!!!

#QuedatACasa