Mascaretes – Comitè Seguretat i Salut

 

Fa un mes aproximadament vam començar a rebre per part d’alguns de vosaltres informacions que l’empresa havia comunicat que ja no donarien una mascareta diària, sinó que les noves ordres eren donar només tres mascaretes a la setmana. 

Des de CCOO vam aconseguir aturar aquesta decissió.  Però fa dues setmanes vam tornar a rebre consultes vostres que es tornava a reactivar aquesta decissió. 

Davant d’aquesta situació vam convocar el CSS ( Comitè de Seguretat i Salut ) en caràcter d’urgència.

En aquesta reunió vam exposar els fets. Evidentment les mascaretes quirúrgiques tenen una durada de 4 hores, i es podria utilitzar per dues jornades, sempre que el nostre horari sigui només de dues hores. Però a part de la jornada s’ha de tenir en compte en quin lloc de feina estem ubicades, la transpiració que li acabem donant a la mascareta, el lloc que estem realitzant la nostra tasca, …..   No és el mateix estar en un pati amb sorra, que no. No és el mateix treballar dues hores diàries que puc canviar la mascareta al acabar el torn que treballar 3 hores diàries i que això representaria fer el canvi de mascareta al mig del menjador amb tots els nens sense mascareta,…. Som aproximadament 900 treballadores, per tant tenim 900 realitats diferents.

Per tant tenint en compte tots aquests aspectes finalment es va arribar la decissió com a CSS que quedava anul.lada la decissió de només proporcionar 3 mascaretes a la setmana.

Les mascaretes és una de les proteccions que tenim com a treballadores davant del Covid i per tant l’empresa ens les ha de proporcionar per la Nostra Seguretat i per la Seguretat dels infants amb els que estem treballant.